Реклама / Ads
0| 3026 |05.03.2022 НОВИНИ

Георги Ганев, ДБ: Когато е война, коланите трябва да се затягат!

.
Георги Ганев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в Украйна. Това прогнозира пред Нова телевизия Георги Ганев от „Демократична България”. Според него ако се сложи край на конфликта, бързо ще има преструктуриране на нещата и цените ще паднат надолу.
 

„Когато е война, коланите трябва да се затягат“, предупреди той.

 

„Има два двигателя, определящи за поскъпването на горивата – общата инфлация в целия свят и поскъпването на горивата на световните пазари. Смяташе, се че нива от над 100 долара за барел са прекомерно високи, но се вижда, че от началото на войната тези нива се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат силно увредени заради конфликта. Цените ще продължат да се покачват заради неяснотата около ситуацията”, каза той.

 

Той акцентира върху това, че у нас се направи опит ситуацията с горивата да всее паника и някой да извлече дивиденти от това.

 

„Кой и защо не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното, защото горивата се внасят. Проблемът е сериозен. Може да бъде решен, но това ще има цена и логистични предизвикателства”, обясни той.

 

Що се отнася до проблемите около износа на зърно Георги Ганев коментира, че няма причина тазгодишната реколта у нас да не бъде нормална.

 

„България е една от малкото страни в Европа, която е производител и износител на зърно. Имаме по-малки потребности, отколкото е една реколта. Резервът ще е сигурен, прекомерно презапасяване не е препоръчително”, обясни той.

 

„Личната ми позиция е, че руският посланик у нас г-жа Елеонора Митрофанова много сериозни ни обиди. И то не само в последните дни, но и откакто е посланик. Определено в себе си имам обида от тази госпожа“, коментира още Ганев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3874 |04.03.2022 Георги Свиленски: Бяхме на Шипка, но не и част от агитките . 0| 3114 |02.03.2022 Георги Панайотов: Русия е в безпрецедентна международна изолация . 0| 3256 |01.03.2022 Жозеп Борел: Прилошава ми, когато виждам приликите с дните от навечерието на ВСВ . 0| 3230 |01.03.2022 Георги Панайотов: Русия е решила да направи тази война по-кървава. Целта е сваляне на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads