Реклама / Ads

 

1| 2313 |09.09.2021 НОВИНИ

Георги Гьоков: С процедурни хватки се правят опити пенсионерите да бъдат лишени от актуализация на пенсиите

.
Георги Гьоков
„Волята на мнозинството беше ясно заявена – 120 лв. добавки, увеличаване на минималната и максималната пенсия и преизчисляване на всички пенсии от 1 октомври. Сега с процедурни хватки и пренаписано от бюджетна комисия предложение се иска да се лишат пенсионерите с минимална пенсия от едни 490 лв., да им се даде 70 лв. по-малко и да не им се преизчислят пенсиите.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Георги Гьоков от трибуната на Народното събрание.

Той обясни, че ако датата бъде променена от 1 октомври на 25 декември, преизчисляването на пенсиите ще бъде само за 5 дни, а с приемането на бюджета за следващата година може да се реши да няма преизчисление.

 

От своя страна Стоян Мирчев се обърна към Любомир Каримански, председател на Комисията по бюджет и финанси и депутат от „Има такъв народ“: „Вие казахте, че правилното решение е актуализация на пенсиите, но сега с Вашето предложение на практика се отказвате от актуализацията на пенсиите. Вие сега отстъпвате от Вашите позиции, за сметка на предложението на ДПС. Но и това си има своето обяснение – може би, защото Вие сте топлата връзка между ДПС и „Има такъв народ“. Нека не забравяме Вашето минало в „Демирбанк“, в банката на Петя Славова. Нека да не забравяме, че Вие щяхте да бъдете по онази бърза процедура предложен за гуверньор на БНБ, за да може ИТН и ДПС да обсебят още държавата.“

 

„Много ми е интересно да ми обясните какво г-н Филип Станев от ИТН Ви каза като дойде да Ви шушука – „Цонев, вдигни си телефончето“. Защото това е истинското задкулисие в България и това ще развали пенсиите на българите“, обърна се Мирчев към депутата от ДПС Йордан Цонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 2504 |08.09.2021 Кристалина Георгиева стана „Доктор хонорис кауза“ на Американския университет . 5| 3576 |08.09.2021 Георги Георгиев от ИТН с нови разкрития за „Автомагистрали“ . 5| 4870 |08.09.2021 Георги Свиленски, БСП: Българските пенсионери вече знаят, че имат по 120 лв., 370 лв. минимални и преизчислени пенсии . 2| 2312 |08.09.2021 Георги Свиленски, БСП: Както и да искат да ни пакетират, ние ще подкрепяме всяко предложение в помощ на българските пенсионери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ