Реклама / Ads
15| 5855 |07.11.2020 НОВИНИ

Георги Горгиев за Фрог: Липсата на комуникация е големият проблем. Трансплантираните няма да имат досег с COVID

.
Георги Горгиев
Това което е големият проблем е липсата на комуникация. Това е факт. Трансплантираните и техните близки научават за всичко това от случайни източници, а не от болницата. Заведоха ни и в новото отделение, където ще бъдат преместени трансплантираните. Там няма да има смесване на потоците. Помещенията са ремонтирани и са подходящи, това е факт. Съгласиха се там да се премести и диспансера с целия екип, който обслужва в момента и с телефоните, които са известни на хората, които търсят информация. Всичко това е, за да не се затрудняват трансплантираните и техните близки.
 

Това разказа пред Фрог Нюз лидерът на Гражданско движение "БОЕЦ"  Георги Георгиев след срещата си с ръководството на Александровска болница. Припомняме, че днес пред сградата на болницата се събра множество хора в знак на протест срещу гласените промени и неяснотите с съдбата на трансплантираните пациенти, които в момента са в отделението там.

 

Ето какво още каза той:

 

Приеха ни за среща директорът и зам.-директорката на Александровска болница.  Ситуацията е в резултат на заповедта на министъра на здравеопазването да се открият още ковид легла, което поставя болницата на колене.

 

Единственото решение е цялата сграда, тази на която входа е откъм "Св. Екатерина",  да бъде превърната в ковид сграда. В момента само долният етаж е за ковид болни, а вторият етаж е отделението по трансплантации. Решението е целият корпус да стане за ковид и няма как там да останат и трансплантираните пациенти, които са най-уязвими в случая. Това реално налага преместването на отделението.

 

Има логика в тези думи, проблемът е в тези малоумни заповеди. Лично моето мнение е, че решението е да се обособят тези клиники като ковид болници и съвсем отделно да са болниците за всички други пациенти.


Ръководството на болницата не коментира решенията и заповедите на министъра, защото са в ситуация каквото им заповядат, това да изпълняват.

 

Сега ще се опитаме да успокоим хората по групите. В ситуацията в която е поставена болницата реално това е решението, което може да се вземе.

Докато продължаваме да правим нещата на парче ще продължаваме да се давим в това блато.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11647 |07.11.2020 Само във Фрог: Схеми в „Чистота Искър“ живеят нов живот. Служители питат Фандъкова докога ще мълчи /документи/ . 11| 5423 |05.11.2020 Пламен Данаилов пред Фрог: България остава с най-ниски доходи на населението в ЕС . 9| 7891 |04.11.2020 Д-р Георги Тодоров: Заплашиха д-р Божилова от Шумен да я пратят в COVID-отделение . 27| 9219 |03.11.2020 Проучване на Фрог: Линейките по света не закъсняват. 28 часа се чака само в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads