Реклама / Ads
3| 2267 |06.09.2024 НОВИНИ

Георги Иванов - Гонзо: На 11 септември ще има Изпълком, на който ще бъде сменен изпълнителният директор

.
Източник: личен архив
Борислав Попов няма да изпълнява повече длъжността в БФС.
 

На 11 септември ще има Изпълком, на който ще бъде сменен изпълнителният директор. Това разкри президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо, който говори бе част от делегацията на националния отбор, който кацна на летище "Пловдив" след нулевото равенство с Беларус вчера вечерта. В следващия си мач "лъвовете" са домакини на Северна Ирландия в неделя, 8 септември, от 19:00 часа.

 

Гонзо призна пред журналистите, че след няколко дни ще има заседание на Изпълнителния комитет, на което ще бъде сменен досегашният изпълнителен директор Борислав Попов. Това е поредната промяна, подета от БФС, след освобождаването на шефа на Съдийската комисия Давид Борбалан.

 

"Предвид създалата се ситуация, напрежението и недоверието към Съдийската комисия и съдиите, нормално да се направи промяна. Смятам, че това е за добро. Казал съм на всички, които работят в БФС, че всички отбори трябва да бъдат равноправни. Който не си върши работата, ще бъде сменен и няма да правя компромиси. На 11 септември имаме Изпълком, в който ще бъде сменен изпълнителният директор. Има и други неща, които ще разберете. Става въпрос и за базата. Ще я използват само националните отбори и футболните отбори. Ще прекратим всички тези практики с отдаването под наем на футболната база. Има и много неща, които трябва да решим в Изпълкома, но след като свърши, ще разберете", сподели Иванов, подчертавайки, че Националната футболна база няма да бъде повече отдавана под наем.







Относно мача с Беларус, Гонзо заяви: "Аз мога да поздравя треньорите и отбора, че да дадоха всичко от себе си за победата. Имахме ситуации, които не успяхме да реализираме, но не е моя работа да коментирам спортно-техническите неща", каза той и коментира състоянието на "Колежа" преди срещата със северноирландците: "Имахме уверение от ръководството на Ботев Пловдив още преди две седмици, че теренът ще е в добро състояние. Тези неща, които се пишеше, че може да играем другаде, не са верни, тъй като ние преди три месеца сме го заявили стадион "Христо Ботев" пред УЕФА", категоричен бе президентът на БФС.

 

"По всякакъв начин се опитваме да намерим точната формула. Станислав Тодоров ще бъде постоянен шеф, но в момента е временен, защото не е минал Изпълкомът. Има наряди следващата седмица, така че ние трябва да започнем да работим в тази посока. След като минат срещите с хората ще разберете кой ще бъде мениджър ВАР и на Съдийската комисия", каза още Гонзо по отношение на промените в Съдийската комисия.







Той не подмина и темата с Вечното дерби, което в крайна сметка ще се проведе на 19 октомври на Националния стадион с публика и на двата отбора. "Първото решение беше да се премести двубоят на "Герена", но трябваше да има съгласието и от двата отбора. Бяхме поставени в ситуация, в която всички атакуваха нас, а бяхме най-малко виновни от всички. Никога не съм си помислял, че трябва да се играе дерби без публика. Кръговете ще си влязат в нормално естество, но сега направихме тази промяна, защото нямаше как да се изиграе този мач. Бях отхвърлил варианта с размяната на кръговете, защото на 14 отбора променяме цялата програма, затова бях против, но ние направихме всичко по правилник. След като ЦСКА не се съгласи да играе без гостуваща публика, нямаше друго решение", заяви Гонзо относно размяната на 8-и и 12-и кръг в първенството.

 

По отношение на терените в Първа лига, Иванов сподели: "Това е въпрос, който нагнетява напрежението. Ние даваме лицензи юни месец - дали имат задължения. Когато се издават лицензи, терените са добри. Държавата малко трябва да вземе нещата под внимание, за да може инфрастуктурата да е както трябва да бъде. Тревата е изцяло към клубовете, които трябва да поддържат терените. Ако един отбор го преместим на друг стадион, ще развалим и там терена. Клубовете трябва да се грижат за тях".

 

"Аз работя в БФС повече от три години. Ако смятате, че БФС може да строи стадион, сте се объркали. Ние правим всичко възможно да се развива футболът и инфраструктурата, защото не можем да се справим сами. Ако някой смята, че БФС може да построи Национален стадион, много се е объркал", завърши президентът на футболния съюз. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 2978 |06.09.2024 „Това е военно престъпление“: Русия екзекутира невъоръжени украински войници, опитващи да се предадат . 3| 2310 |06.09.2024 Ниагарският водопад грейна с цветовете на българския трикольор . 1| 2396 |06.09.2024 Продължителна суша и в Халкидики: Въведоха режим на водата . 19| 3440 |06.09.2024 Той се би при Плевен и Сливница за България, подкрепи Съединението и Русия не му прости това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads