Реклама / Ads
2| 4333 |20.08.2021 НОВИНИ

Георги Свиленски: Ако партиите на протеста искат съдебна реформа и борисовщината да я няма, ще подкрепят редовен кабинет

.
Георги Свиленски
Българските граждани свършиха своя ангажимент и излъчиха почти идентични парламенти. Вероятно резултатите през октомври или ноември ще са близки и идентични. И пак ще водим тези разговори, но при по-голяма криза. Това каза по БТВ депутатът от БСП Георги Свиленски.
 

БСП се държи отговорно в този процес. На базата на програми, сме получили съгласие с ИТН. Трябва всяка партия да загърби егото си. БСП ще продължи с тази отговорна политика. Няма са слагаме линии, които да саботират разговорите. Очакваме президентът да връчи третия мандат .Една част от партиите през няколко дни дават различни сигнали. Не съм сигурен след седмица на каква позиция ще бъдат. Нямаме претенции към министерски кресла. Ситуацията е такава, че изисква да се състави редовен кабинет.

 

Мястото на диалога е в парламента. Ние ще участваме във всякакви срещи за редовно правителство. Ако третият мандат се връчи на БСП, ще предложим кабинет на базата на служебния . Вероятно сега ще преразгледаме това наше решение. Логиката показва, че мандатът трябва да бъде връчен на БСП. Президентът ще прецени. Ако ДБ са отговорни, че искат съдебна реформа и  борисовщината да я няма, няма как да не ни подкрепят. Всичко друго е лъжа. Ние ще вземем решение и БСП ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство.

 

Предполагам, че ИТН също ще преразгледат своето решение. Ако всеки се вгледа в себе си, през следващите 15 г. няма да има редовно правителство. Виждаме желание за това във всички парти, включително и в ГЕРБ и ДПС. Това не означава, че бихме приели тяхната подкрепа. Редовен кабинет трябва да се излъчи от партиите на протеста.

 

Ако се отиде на избори трябва да подобрим резултата, така, че да не чакаме трети мандат, а първи или втори да правим правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3838 |19.08.2021 Георги Свиленски, БСП: Концесията на летище ”София” беше добре организирана схема за ограбване на България . 0| 3811 |19.08.2021 Георги Кадиев: Парламент до 15 септември и избори ноември . 0| 3488 |18.08.2021 Георги Милков: Съдбата не отделя време за безгрижно детство на децата на Афганистан . 12| 3358 |18.08.2021 Христо Иванов: Третият мандат трябва да се реализира в рамките на партиите извън ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads