Реклама / Ads
8| 7289 |28.01.2024 НОВИНИ

Георги Свиленски: И ние знаем за кеша и за Копринката. Пеевски закъсня, Борисов се покри

.
Георги Свиленски
"По тези въпроси, по които г-н Пеевски хвърля бомба, след която г-н Борисов се скри, не идва 3 дни в парламента, ние от БСП всички тези сигнали, сме ги пратили на прокуратурата. И по сигнала по продажба на имот в кв. "Изгрев" в София (по времето на служебния кабинет), продаден за 300 хил. лева при пазарна цена 2 млн., за договора с "Боташ", сигнал за скандала с горивата в Министерството на правосъдието и на енергетиката...", изброи Георги Свиленски действията на "Позитано" 20 срещу "Дондуков" 2.
 

Поне 4 или 5 са общо подадените в прокуратурата сигнали от страна на социалистите, които са насочени срещу служебните кабинети на президента. Няма обаче засега никакво движение по тях, възмути се социалистът.






Свиленски продължи с критиките и към лидерите в "некоалицията": "Борисов явно не иска да вземе отношение. Той знае ли нещо, чувал ли е нещо? Той е лидер на най-голямата парламентарна група. Г-н Пеевски хубаво в парламента казва "тъмната стаичка, пътят на Копринката, Сотир Ушев" и т.н., обаче нека да отиде да напише и да го занесе в прокуратурата. Защото пред телевизиите е лесно да се говорят тези неща."


Според представителя на "столетницата" обаче едва ли ще се стигне до процедура по импийчмънт на държавния глава, защото имало редица изисквания и условия, за да се случи това. А по отношение на призивите към Радев да направи партия и да се яви на избори - президентът не бил спирал да прави политически проекти - "Продължаваме промяната" и "Български възход", смята Свиленски. А целта на тези проекти била от своя страна да се ерозира подкрепата към БСП.






Порочни практики като тези при служебните кабинети стават и сега, добави той. Очевидно обаче не ставали по времето на кабинета "Петков" от по-миналата година, в който вицепремиер бе лидерът на БСП Корнелия Нинова.


"Такива неща не е имало тогава, затова бяхме свалени и издържахме само 7 месеца. Защото когато се сблъскат идеите с парите, обикновено печелят парите, а идеите отстъпват", отчете с горест народният представител.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4865 |28.01.2024 Майката на Даная: Не водя война срещу лекарите и "Пирогов", а за децата ни . 8| 5760 |28.01.2024 Протестиращи жени хвърлиха супа по „Мона Лиза“ в Лувъра . 7| 5277 |28.01.2024 Службата за сигурност на Украйна: Петима заподозрени за корупция за 40 млн. долара със снаряди и минохвъргачки . 10| 5616 |28.01.2024 Асен Василев за случая "Чаталджа": Това нещо е като пиратката на Гешев - гръмна и нищо не стана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads