Реклама / Ads
8| 2191 |03.02.2025 НОВИНИ

Георги Тръпков: Ресторантьорството не е пица на парче или дюнер кебап

.
Източник: личен архив
В момента всеки се упражнява на тема ДДС в ресторантьорството, но без аргументи за връщане на 20%.Това заявява Георги Тръпков, хотелиер и ресторантьор с повече от 40 години практика, собственик на първия частен хотел в Поморие.
 

Ресторантьорството не е пица на парче, не е дюнер кебап, подчертава той.

 

"За една продукция от 25 лева се грижат 6-7 човека персонал. В една аптека се прави от един човек или от двама."

 

Ресторантьорският бизнес не е конвейер – печеш и даваш. Браншът е трудоемък. Поради тази причина в почти цяла Европа ДДС върху ресторантьорството е наполовина на цялата ставка, пояснява Тръпков, като акцентира върху спецификата на бранша.







По думите му, зад цената, която плащаме ние като клиенти в един ресторант, стои цяла верига от дейности и хора, които ги извършват. В цената се съдържа трудът на снабдители, готвачи, сервитьори, бармани.

 

Заготовката е четири до пет пъти повече от времето, в което реализираш продажба, коментира Георги Тръпков в предаването "Преди всички".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2154 |03.02.2025 Наводнения на остров Сицилия. Има блокирани хора и отнесени коли /видео/ . 1| 2193 |03.02.2025 Ще освободят ли предсрочно Десислава Иванчева? . 4| 2240 |03.02.2025 Адвокат Шаркова: Жената, поставяла ботокс, абсолютно безнаказано е шетала из социалните мрежи . 5| 2161 |03.02.2025 Калин Христов: Дискусиите по важни теми като еврозоната и фискалната политика са на ниво спор между футболни агитки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads