Реклама / Ads
6| 9690 |05.08.2015 НОВИНИ

П. Георгиев пред Фрог: Падането на Кулезич и Диков от екран е стъпка встрани от правилната посока

.
Петко Георгиев
Тенденциите в българските медии като цяло не са позитивни. Надавам се, че проверките от НАП на печатните издания не са от тези, които се използват за политическа репресия. Това е нещо, което се случваше в България през 90-те години. Това е руски и поструски модел за използване на данъчни и друг тип проверки за оказване на натиск върху пресата. Надявам се, че това не се е върнало в българският политически репертоар, обясни пред Фрог нюз журналистът Петко Георгиев.
 
Ето какво още сподели той по въпроса за случващото се в медиите: За хората, които проявяват интерес към ставащото около тях, няма никакъв проблем да съберат необходимата им информация. За мен по-сериозният проблем е за хората, които нямат активен интерес, все по-малко гледат телевизия и не четат вестници. Рядко ползват Интернет за информационни цели. Има една доста голямо мнозинство от хора, които или нямат информационна нужда или разчитат на откъслечни неща, които преминават през телевизията и това, което са им разказали техни близки и познати.

Телевизиите все пак предоставят на гражданите основната информация, която им е необходима. За активно търсещият гражданин няма никакви проблеми да си намерят това, което му е необходимо. Падането на предаванията на Люба Кулезич и Сашо Диков е една стъпка встрани от правилната посока. Мислената интерпретация все повече изчезва. Няма проблем с информацията а с интерпретацията на хора, които имат опит, които познават политическата и икономическата сцена, хора с ясна гражданска позиция. Тяхната гледна точка към събитията е много важна. И като че ли това поле се стеснява, което не е добре.

Вярно е, че навсякъде по света шоуто и забавлението изместват сериозната журналистика. Хубавото е, че все повече независима информация, коментари и анализи могат да бъдат открити в Интернет. Проблемите на българските вестници биха били много по-големи, ако това, което се случва с тях сега, се беше случило преди 10-на години. Но днес Интернет отдавна е изпреварил печатните медии като източник на информация за хората. Технологията, начинът на консумиране и на получаване на новини се е променил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 14274 |05.08.2015 О. Октай пред Фрог: Доган пиеше и биеше охраната от НСО . 0| 4804 |04.08.2015 Неочаквано си отиде режисьорът Иван Георгиев-Гец . 0| 11454 |04.08.2015 Л. Кулезич пред Фрог: Черен гологан не се губи . 7| 7185 |04.08.2015 Само във Фрог: Може да се хвърлят домати срещу БГ политици, каза съдът
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads