Реклама / Ads
26| 3626 |16.04.2021 НОВИНИ

ГЕРБ даде два дни на Трифонов да си помисли за мажоритарния вот

.
Източник: БГНЕС
Напълно очаквано темата “мажоритарен вот” се превърна в конфликт за първата и втората политическа сила в парламента. ГЕРБ решиха да се обявят “за” тези промени в Изборния кодекс като така ритнаха топката в полето на “Има такъв народ” заради една от основните точки в референдума преди години. Сиреч - ако не го подкрепят, значи са непоследователни и лъжат избирателите си. Играта засега върви по сценарий.
 

“Не е добре макар и за нов политически проект да започва с лъжа към избирателите си”, заяви от трибуната лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

 

Тя обясни, че ГЕРБ ще внесат предложение така, както са направили и през 2016 и 2017 г. Управляващите последователно изпълнявали своите публично поети ангажименти за разлика от други, които се отказали от поетите си ангажименти към хората.

 

“Отказалите се” са онези от формацията “Има такъв народ”, които заявиха, че няма да подкрепят мажоритарния вот. Самият Слави Трифонов излезе с позиция във Facebook, в която заяви, че по този начин ГЕРБ печелят време, което ИНТ няма да им даде. 

“И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си”, написа още Трифонов. 

 

"Напомням на партията и парламентарната група "Има такъв народ", че заедно с ГЕРБ имаме 126 гласа и никакви мотиви, че те нямат мнозинство в този парламент и подкрепа не мога да бъдат разумни с това да оттеглят предложението, на което беше построена кампанията им няколко години напред за влизане в Народното събрание", категорична бе тя.

 

Десислава Атанасова се надява в рамките на два дни Слави Трифонов да помисли, защото мълчанието най-накрая трябва да престане и да каже ще подкрепи ли неговата партия едно предложение от подобен тип, внесено от ГЕРБ или от тях, което събира 126 гласа в пленарна зала.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3304 |16.04.2021 Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта . 16| 13854 |16.04.2021 Йордан Цонев със звучен шамар към ГЕРБ заради Борисов. Те мълчат . 25| 5945 |16.04.2021 Слави Трифонов опроверга опорката на ГЕРБ за мажоритарния вот. Пита ги: Къде бяхте 5 години? . 8| 3853 |16.04.2021 Иво Инджов: ГЕРБ без Борисов ще последва съдбата на НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads