Реклама / Ads
10| 4207 |22.07.2021 НОВИНИ

ГЕРБ - ”опозиция за пример”. Напусна залата преди старта на дебатите за Комисията по ревизията 2

.
Бурен е първият работен ден на 46-тото Народно събрание. След поредицата от спорове от началото на заседанието депутатите от ГЕРБ напуснаха залата преди да започне разглеждането на идеята за създаването на Комисия по ревизията 2. На излизане Тома Биков от Борисовата партия си даде отвод от комисията, която трябва да разследва полицейското насилие по време на протестите на 2 септември миналата година и пожела приятно заседание. За създаването на комисията депутатите в пленарната зала гласуваха единодушно - със 145 гласа ”за”, 0 ”против” и 0 ”въздържал се”.
 

Искането за създаване на Комисия по ревизията предизвика бурна реакция от страна на бившите управляващи още вчера, когато стана ясно, че ще бъде предложено нейното създаване. Още вчера стана ясно, че от ГЕРБ недоумяват нуждата от сформирането на такава комисия. В този смисъл не е изненада и днешната им реакция. 

 

Новата комисия по ревизията в 46-тото НС ще продължи политиката на предишната такава. В миналия парламент именно по време на нейните заседания избухнаха огромни скандали. Припомняме, че там бяха направени разкритията на земеделеца Светослав Илчовски, който заговори за държавен рекет. Споменати бяха златните кюлчета и мистериозната Мата Хари. 

 

Освен това бе хвърлено и обвинение за изнудване от страна на Иван Ангелов - Пилето, собственик на фирма “Градус”. Той е сочен за един от най-близките до премиера Борисов бизнесмени.  На последното заседание на комисията друг земеделец - Павел Стоименов посочи Ангелов като лидер на картел в земеделието в Южна България, наречена Г-8. 

Какви други бомби могат да излязат още от заседания на подобна комисия в 46-тото Народно събрание, предстои да стане ясно.

 

За да представи проекта за решение за създаването на комисията на трибуната излезе Мая Манолова, която бе неин председател в 45-тото Народно събрание. 

 

“Не е случайно да се купуват къщи в Барселона. Тези пари от някъде са взети. Не е случайно да се пълнят шкафчета с пачки и злато. Тези пари от някъде са взети. Това трябва да се провери”, заяви от трибуната Стоян Михалев от “Демократична България”.  Той заяви, че обединението ще подкрепи създаването на парламентарната комисия.

 

За председател отново ще е Мая Манолова, а зам. - председател ще е Борислав Сандов. 

Сред останалите членове на комисията ще бъдат Васил Георгиев, Георги Георгиев, Росен Димов,Александър Иванов, Христо Гаджев, Анна Александрова, Румен Гечев, Явор Божанков, Христо Проданов, Иван Димитров, Владислав Панев, Петър Чобанов и Байрам Байрам. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3324 |22.07.2021 Калоян Паргов: ГЕРБ не реши 15 г. проблема с водоснабдяването и канализацията в София . 7| 4618 |22.07.2021 В събота парламентарно представените пратии /без ГЕРБ/ сядат на масата за преговори с ИТН . 7| 3553 |21.07.2021 С влизането в ролята на опозиция ГЕРБ едва ли ще има проблем, но това да стане „съвестно и отговорно“ е друга работа . 17| 37051 |21.07.2021 ГЕРБ викна Рашков на изслушване в НС, а едно време бойкотираше явяването на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads