Реклама / Ads
24| 81089 |02.01.2022 НОВИНИ

Васил Найденов потвърди сюжета на Илчовски: Борисов, “Градус”, картите…

.
Пял съм на партита на всички правителства. Пял съм и на Борисов в Стара Загора. Дойде и се запозна с нас. Това е много известна фирма за пилета и той беше там. Партито беше в много тесен кръг. Бяхме с цялата група да пеем. Борисов дойде и се представи. Беше добронамерен…
 

Невинният разказ е на Васил Найденов - една от иконите на българската музикална сцена. Разказвайки за кариерата си пред Нова телевизия обаче Найденов потвърди неволно един сюжет, разиграл се съвсем неотдавна - разкритията на земеделеца Светослав Илчовски, който пред Комисията по ревизията в 46-тото Народно събрание разказа за частни партита с участието на Бойко Борисов и близостта на бившия вече премиер с Иван Ангелов “Пилето” - собственикът на фирма “Градус”. 

 

ФрогНюз припомня, че на едно от заседанията на парламентарната комисия с появи мистериозния Илчовски, който заговори за огромна корупция от страна на бившия премиер, регионалната министърка от правителството на ГЕРБ Петя Аврамова и Иван Ангелов.

 

Пред депутатите в парламентарната комисия той заяви, че Ангелов е манипулирал дейността на компанията преди да излезе на борсата през 2018 г. Илчовски разказа и за схеми за изнудване, посочи, че Петя Аврамова му е наредила да спре да купува земя. Обяви, че собственикът на фирма “Градус” платил 5 хил. лева на плеймейтка за да “обслужи” Борисов и загатна, че тъкмо това е Мата Хари.  Ангелов отрече да е плащал.

Светослав Илчовски направи и изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвора.


Прокуратурата започна проверка на казаното от Илчовски. Разпитан бе и Иван Ангелов. Случаят е взет и от Европейската прокуратура. Какво се случва - не е ясно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3596 |01.01.2022 Васильовден e . 3| 4327 |30.12.2021 Тодор Василев е новият председател на Управителния съвет на АПИ . 3| 3089 |29.12.2021 Васил Велев: Работодателите са недоволни от малкото средства и от въведения таван на помощта . 8| 7414 |23.12.2021 Асен Василев: Няма да има пенсионери, които да получават по-малко средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads