Реклама / Ads
9| 3400 |07.05.2021 НОВИНИ

”Градус” се закани да съди Илчовски

.
Светослав Илчовски на преден план
Фирмата производител на птиче месо ”Градус” ще заведе серия от дела срещу Светослав Илчовски. Това се казва в писмо на фирмата до медиите.
 

Илчовски сезира в сряда създадената от Народното събрание комисия по ревизия на управлението на страната в последните 10 г. с писмен сигнал, в който споменава единия от собствениците на компанията - Иван Ангелов, като приближен до премиера Бойко Борисов. Обвинението е за фиктивен оборот на фирмата "Градус", лобизъм в Агенцията по храните и Министерството на земеделието, картели, подарени кюлчета злато от Ангелов на Борисов.

 

"Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, "Градус" АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

 

Те уронват престижа и накърняват доброто име на "Градус" АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на "Градус" АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

 

Като компания с близо 30-годишна история, "Градус" АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред", пише в прессъобщението на фирмата.

 

:Междувременно депутатът от ДПС Димитър Аврамов призова да се направи проверка на твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, направени по време на заседание на временната анкетна комисия за проверка на предишното управление.

През 2012 г. Илчовски беше свидетел по обвинение в изнудване срещу Аврамов, който по това време беше депутат от ГЕРБ. Делото още е в специализирания съд:

"Трябва да се направи проверка на твърденията. Това са такива твърдения, които трябва да бъдат доказани, трябва да бъдат проверени от съответните органи. Сега, дали може да му се вярва?

Проверка трябва. Аз нямам с него никакви взаимоотношения. Ние нямаме комуникация, не се виждаме" - каза Димитър Аврамов, депутат от ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4246 |07.05.2021 Петя Аврамова отрича да е познавала бизнесмена Илчовски /видео/ . 23| 10120 |07.05.2021 След твърденията на Илчовски: Цената на „Градус“ пада с 40 млн. лева . 7| 3365 |07.05.2021 Калоян Янков, ДБ: Илчовски вече трябваше да бъде поставен под защита . 16| 5160 |07.05.2021 БОЕЦ сезира Кьовеши, ЕК, ОЛАФ и Гешев за сигнала на Илчовски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads