Реклама / Ads
1| 2893 |09.11.2022 НОВИНИ

ГЕРБ поискаха оставката и на главния секретар на МВР

.
Даниел Митов
От ГЕРБ поискаха оставката и на главния секретар на МВР Главен комисар Петър Тодоров заради убития граничен полицай на граничната ни бразда с Турция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, цитиран от БНР.
 

Припомняме, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

 

"Ние поискахме вече оставката на вътрешния министър (Демерджиев) и настояваме на нея, както и на оставката на главния секретар на МВР, чиято работа всъщност е свързана с именно оперативното ръководство на този тип действия по охрана на границата. Очевидно е, че професионалното ръководство, политическото ръководство не са си свършили работата. Помните, че допреди години и половина за подобни инциденти не можеше да става въпрос”, каза Митов. 

 

Според него липсва координация между българското правителство и правителството на Република Турция в случая по контрола на миграционните потоци. „Подобна координация липсва и с Гърция За съжаление наблюдаваме и пик в трафика на наркотици", каза Даниел Митов.

 

По думите на съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов искането на оставката на служебния министър Демерджиев е пресилено. Проблемите по българо-турската граница не са резултат от неговата работа, заяви той.

 

"Ако вземем да разгледаме внимателно целия казус в дълбочина, трябва да си дадем сметка колко, 200 милиона мисля, че бяха похарчени за ограда и виждате какво е нейното качество. Така че сега от този криминален случай, между другото, такива драматични искания да се правят е несериозно. Според мен Борисов, вместо да си зарови главата в пясъка от цялата тази история, според мен изпреварващо иска да избяга от отговорност", каза Атанасов, който е бивш ръководител на контраразузнаването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3542 |09.11.2022 И Кирил Петков защити Демерджиев в нападките на ГЕРБ за оставката му . 0| 3416 |09.11.2022 Карадайъ гневен на ГЕРБ: Помним и други министри, които превръщаха полицията в партийна милиция . 3| 3325 |09.11.2022 Лорер: ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва . 7| 2968 |09.11.2022 Андрей Гюров: ГЕРБ още не са излезли от фризера, за да станат приемлив партньор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads