Реклама / Ads
0| 2898 |08.04.2022 НОВИНИ

ГЕРБ си припомни Станишев, обвини и премиера Петков за изнасяне на класифицирана информация за ”Царевна”

.
Десислава Атанасова
Министър-председателят от трибуната на НС в открито заседание съобщи за специализирана операция, която се извършва в момента може би от служба ”Военна информация”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова, предаде БГНЕС. Така ГЕРБ се върна към онова време, когато Сергей Станишев бе обвинен в загуба на седем документа с класифицирана информация.
 

"Освети не само български военнослужещи, но изложи на риск и опасност живота на тези хора. Надявам се, че първо, тази операция, е съгласувана и разрешена от министъра на отбраната. За тази операция е уведомен и президентът на републиката като върховен главнокомандващ. Ако не е така, настояваме за спешно свикване на КСНС, защото сме убедени, че тази информация не само е класифицирана, а тя е държавна тайна. В този смисъл се надяваме силно и Държавната комисия за защита на класифицираната информация да се произнесе има ли такава подобна информация, има ли тя някакъв гриф, възможно ли е и при какви условия министър-председателят може да я съобщaва съвсем лаконично от парламентарната трибуна? Според нас това е не само аматьорщина, която се демонстрира за пореден път, но това е грубо посегателство върху сигурността на хората, които евентуално са изпратени там и срещу националната сигурност на Р България", каза още Атанасова.

 

Тя отговори дали ГЕРБ знаят за тази операция. Атанасова уточни, че съгласно закона председателят на НС, президентът и министър-председателят имат достъп до всяка класифицирана информация с гриф на секретност най-високо. "В този смисъл задаваме тези въпроси и те са резонни. Ако се окаже, че г-н Петков, на открито заседание, оповестява такава информация, това подлежи на най-тежка санкция от не само органите, които се грижат за класифицираната информация, но и от правоохранителните, посочи Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3221 |08.04.2022 ГЕРБ погнаха Петков за GemCorp . 0| 3354 |07.04.2022 Иван Таков: Коалицията на ГЕРБ-СДС и ДБ днес даде пример за погазване на Наредбите на Столична община . 0| 3255 |07.04.2022 Христо Гаджев: ГЕРБ няма да подкрепят нито една от двете кандидатури за управител на БНБ . 0| 4803 |06.04.2022 Славов, ДБ: ГЕРБ, които карат джипките на „Аркад“, ли ще защитават евроатлантическия ни избор?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads