Реклама / Ads
0| 6491 |27.06.2022 НОВИНИ

ГЕРБ след консултациите с Радев: Първият мандат можело да събере подкрепа, Борисов се бил оттеглил достатъчно

.
Десислава Атанасова, Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Твърде рано е да се правят прогнози. Може първият връчен мандат да получи подкрепа. Никой не иска да говори с нас. Това каза председателят на ПГ на ГЕБР-СДС Десислава Атанасова пред журналисти след консултациите при президента Румен Радев.
 

„Съгласно българската Конституция всички политици трябва да си дават сметка, че трябва да положат усилия да спазват Конституцията и законите. ГЕРБ никога не е отказвала участие в консултации, защото си даваме сметка, че представляваме български граждани и заради тях трябва да има нормален диалог между институциите“, поясни тя.

 

„Общественото доверие задължава първата политическа сила да направи опит за кабинет. Ние ще върнем мандата веднага, ако първият мандат бъде неуспешен“, повтори Атанасова.

 

„Време е политиците да започнат да работят като държавници. Каквото може, този парламент да направи така, че да има спокойствие сред гражданите“, допълни тя.

 

В коментар за днешното изказване на експрезидента Росен Плевнелиев, Томислав Дончев заяви, че Борисов се е оттеглил достатъчно и повече не бива да се оттегля.

 

„Възможно е да бъде излъчено правителство в рамките на този парламент, въпросът е на каква цена. То ще бъде слабо, безпомощно, няма да има замах и в резултат няма да свърши нищо“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Фактът, че ПП и БСП отказаха днешните консултации при президента, Дончев отчета като „неуважение към институциите“.

 

„Вие ми се сърдите защо не харесваме Кирил Петков“, обърна се Дончев към журналистите.

 

Срещите трябваше да стартират с представители на „Продължаваме промяната“, но те не дойдоха на „Дондуков“ 2. Отсъствието си ПП оправдаха с това, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента. Очаква се консултациите да продължават с представители на ДПС и „БСП за България“. Утре разговорите продължават с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3225 |27.06.2022 Депутат от ГЕРБ пита в Анкара ли е Кирил Петков . 0| 3033 |27.06.2022 Един пострадал след тежка катастрофа на входа на бургаското пристанище . 0| 2960 |27.06.2022 И БСП няма да се яви на консултациите при президента . 0| 3218 |27.06.2022 Президентът: Изправени сме пред политическа криза. ГЕРБ: Ще върнем втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads