Реклама / Ads
18| 3139 |26.04.2023 НОВИНИ

ГЕРБ с ултиматум: ПП-ДБ да представи до неделя премиер и министри

.
Десислава Атанасова, Николай Денков
”Продължаваме промяната-Демократична България” трябва да представи до неделя кой премиер и кои министри предлага за кабинет, който да получи подкрепа от ГЕРБ-СДС. Неговият хоризонт за управление е 18 месеца, стана ясно след поредната среща в парламента с ”Продължаваме промяната - Демократична България”
 

От ГЕРБ на срещата присъставха Томислав Дончев, председателят на групата Десислава Атанасова и депутати, сред които Десислава Танева, Теменужка Петкова, Костадин Ангелов. От ПП-ДБ присъства само съпредседателят на ПГ на коалицията Николай Денков, който съобщи, че коалицията не е имала готовност за разговора.


Десислава Атанасова обясни, че са уточнили до края на утрешния ден да се изготви управленската програма по секторни политики на кабинет с обща споделена отговорност. Двете формации искат и разговор с финансовия министър за бюджета. До петък договорената програма трябва да бъде представена на ръководствата на партиите.


През уикенда пък ПП-ДБ трябва да огласят пред ГЕРБ проектосъстав на Министерски съвет. "Ако това не стане, за нас ще е ясно, че не се подхожда сериозно към съставянето на общо управление", подчерта Атанасова. Тя изрази недоволство, че Асен Василев й е обещал да присъства на разговора, но не е спазил думата си.


"Ще извървим търпеливо целия процес. Не е лесно да вървим към общо мнозинство и общо правителство. Подхождаме с цялата сериозност на ситуацията. Когато се говори за управление, това не е детска игра", скастри липсващите лидери на ПП и ДБ шефката на депутатите от ГЕРБ.


Ако няма представен състав на кабинет през уикенда, ГЕРБ ще отидат на разговор с другите партии. Не се изключва и кабинет на малцинството. Съставът на МС обаче трябвало да отразява това, че партията на Бойко Борисов е победител на изборите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2981 |26.04.2023 Николай Денков: ПП-ДБ работят върху управленска програма за правителство . 22| 4636 |25.04.2023 Проф. Евгений Дайнов: Няма никакво ”предателство” на ПП-ДБ. Ако си силен - влизаш и надиграваш . 15| 7755 |25.04.2023 Журналистът Петко Георгиев: Изборът на ПП-ДБ е да са в опозиция или да бъдат свалени отново след няколко месеца . 1| 2992 |25.04.2023 Стою Стоев от ПП-ДБ е спряган за шеф на парламентарната комисия по правни въпроси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads