Реклама / Ads
17| 36913 |21.07.2021 НОВИНИ

ГЕРБ викна Рашков на изслушване в НС, а едно време бойкотираше явяването на Борисов

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
ГЕРБ запретнаха ръкави и започнаха да го играят опозиция още в ден първи от работата на Народното събрание. Парламентарната група на Борисовата партия реши да привика на изслушване служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Причината - направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани.
 

Още в първия работен ден на депутатите в 46-тото Народно събрание се започна и с първите законодателни инициативи. На фона на първите внесени законопроекти за преизчисляване на пенсии, прехвърляне на Бюрото за защита на свидетели от прокуратурата към правосъдното министерство и прочее от ГЕРБ решиха, че привикването на Рашков е особено важно. Предложението на партията за изслушването на служебния министър трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.  

 

Изненадващо е, че подобен ход идва именно от редиците на ГЕРБ. Добре си спомняме, че с любезното съдействие на Борисовите депутати доскорошният премиер и лидер на партията избягваше изслушвания в парламента и години наред не стъпи в пленарна зала, за да отговори на въпросите на народните представители в една иначе парламентарна република, каквато се води България по конституция. С процедурни хватки и откровен бойкот подобни искания бяха отхвърлени. 

 

Спомняме си и колко трудно бе министри на ГЕРБ да се явят пред депутатите, за да отговарят на въпроси относно своите действия. В миналия горещ парламент, когато за пръв път от години имаше разбъркване на политическото тесте, се стигна дори и до скандали и блъскане по банки, когато бе поискан отчет от страна на финансовия тогава министър на ГЕРБ Кирил Ананиев. 

 

Сега обаче от ГЕРБ смятат за особено важно Бойко Рашков да се отчете за изнесените от него твърдения за подслушвания на политици. Това се случва след като вчера прокуратурата съобщи, че е приключила проверката за неправомерното прилагане на СРС и доказателства за подслушвания не са били намерени. Тази сутрин Рашков заяви - прокуратурата проверява сама себе си, а това е красноречиво. Той припомни, че в това Народно събрание ще бъде сформирана специална комисия, на която ще бъде предадена цялата класифицирана информация. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6874 |21.07.2021 ГЕРБ и „Има такъв народ“ бойкотираха общата снимка пред НС . 19| 16791 |21.07.2021 Рашков: 8 млрд. и 600 млн. лева са подарени до близки до Борисов без обществени поръчки . 8| 4059 |20.07.2021 Димитър Ганев: ГЕРБ няма как да управляват, дори да влязат в по-добра форма . 15| 6705 |17.07.2021 Страхил Делийски: В офертата на Трифонов няма политика. Той е шоумен, свикнал да чете от аутокю и да развеселява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads