Реклама / Ads
10| 5981 |29.03.2014 НОВИНИ

ГЕРБ застанаха на пост пред ЦИК

.
9 април е крайния срок за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за Европейски парламент, до 14 април е срокът за инициативните комитети, а до 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи. До тази дата те могат да поискат да бъде заличена тяхната регистрацията за участие в изборите и ЦИК регистрира кандидатските листи.
 

Това реши Централната избирателна комисия, като прие хронограма за изборите Европейски парламент, предаде бТВ. Активисти от младежката организация на ГЕРБ вече са на пост пред входа на ЦИК, за да се регистрират като номер 1 за изборите, каквато традиция имат.

До 23 април ЦИК определя чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати и ги обявява. Хората, които искат да гласуват на евроизборите по настоящ адрес, ако той е в различно населено място от постоянния, трябва да го заявят до 10 май. Така българите, чиито постоянен и настоящ адрес са на различни места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес.

След вписване на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място. За да стане това, хората трябва да подадат писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник.

Хората с трайни увреждания трябва до 4 май да подадат заявление за подвижна урна до съответната община по постоянен адрес. Това може да стане и по електронен път. До 3 май ЦИК определя местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място.

От 25 април се открива предизборната кампания. 24 часа преди изборния ден, т.е. до 24 часа на 23 май се слага край на предизборната агитация. От 24 часа на 23 май до обявяване края на изборния ден се забранява за огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение.

ЦИК обявява края на изборния ден след приключване на гласуването на територията на страната не по-късно от 20 часа на 25 май. Не по-късно от три дни след изборния ден – 28 май, ЦИК обявява получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите.

До 30 май, включително, ЦИК обявява имената на избраните членове на Европейския парламент от страната ни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6270 |28.03.2014 Йовчев: ГЕРБ може да ми искат оставка и заради времето . 26| 6723 |28.03.2014 Кунева отсече: Възможно е ГЕРБ и ДПС да се сдушат . 7| 5660 |28.03.2014 А.Мерджанов: ГЕРБ провокира напрежение във войската . 23| 5529 |28.03.2014 ГЕРБ иска оставки на министрите Йовчев и Найденов за далаверата по границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads