Реклама / Ads
1| 2550 |14.05.2024 НОВИНИ

Д-р Гергана Николова: Сегашните антиваксъри са имунизирани, ваксината с нищо не е променила техния живот

.
"Коклюшът не е единствената заплаха, когато става въпрос за инфекциозни заболявания". Това каза личният лекар д-р Гергана Николова в ефира на NOVA. "Наистина е редно да имунизираме децата", посочи тя.
 

"Искам да се обърна към всички родители - нищо няма да се случи на детето, освен да го боли мястото, на което е поставена ваксината. Наистина е редно да имунизираме децата”, призова д-р Николова.





985 случая на коклюш са регистрирани в страната, 57 от хоспитализираните са на възраст под година.

 

"Сегашните антиваксъри са имунизирани деца. Те са хора които имат поставени всички ваксини", допълни тя.

 

"Те са успели да завършат образование, имат деца - ваксината с нищо не е променила техния живот", каза д-р Гергана Николова.

"Въпрос на убеждение е, че ваксината няма да направи нищо лошо. Това е грижа за нашите деца, те да бъдат защитени. Защото коклюш е сериозно заболяване, с усложнение при кърмачетата, но морбилито ако дойде, тогава нещата ще бъдат много трагични", предупреди д-р Николова.

 

"Вече има възможност да се имунизират децата срещу дифтерия, тетанус и коклюш на 6-ата седмица, а не както преди - на 8-ата. Факт са и имунизационните кабинети, в които и бременни могат да бъдат ваксинирани, такива вече са правени".

 

Поставила съм такива ваксини на бъдещи баба и дядо, които ще гледат малкото човече, разказа д-р Николова.

 

Активни са действията от страна на общопрактикуващите лекари да издирват деца, които в последните 1-2 г. са пропуснали тази имунизация. Но антиваксърските настроения стават все по-сериозни, разказа лекарят.





В момента по-голямата част от болните деца са с непоставени ваксини или непълен имунизационен статус, допълни д-р Николова. Самата тя за миналата година има 2 деца, при които родителите са се подписали, че не желаят да бъде поставена ваксината. Но има и често боледуващи деца, при които е намерен начин да бъде наваксана ваксината.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 23658 |14.05.2024 Експертът Искрен Иванов: Украйна трябваше да послуша САЩ и да фокусира ресурсите си в една точка . 3| 2674 |14.05.2024 Лидия Шулева за увеличението на пенсиите: Буря в чаша вода, партийни "жестове" . 8| 7768 |14.05.2024 Божанков за стрелбата и сина си: Малкият дявол, оръжието не е съхранявано правилно . 1| 2620 |14.05.2024 Социалният министър внася в НОИ увеличението на пенсиите с предвидените 11%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads