Реклама / Ads
2| 2724 |27.09.2024 НОВИНИ

Германия, Франция и САЩ обявиха няколко пакета енергийна и военна помощ за Украйна

.
"Не искаме много. Имаме нужда само от боеприпаси, другото ще направим сами"
Германия, Франция и САЩ обявиха на 25 и 26 септември няколко пакета по-дългосрочна помощ за Украйна. Това пише Институтът за изследване на войната (ISW).
 

Германското министерство на развитието обяви на 25 септември, че ще предостави енергийна помощ тази зима на обща стойност около 70 милиона евро на селищата, които са били най-засегнати от тежките руски удари. Германският Бундестаг също така обяви на 25 септември още 400 милиона евро за военното финансиране за Украйна, за да позволи закупуването на допълнителни системи за противовъздушна отбрана, танкове, дронове, боеприпаси и резервни части.







Френският президент Еманюел Макрон каза по време на среща със Зеленски на 25 септември, че Франция ще обучи и оборудва напълно украинска бригада в "близко бъдеще".

 

Министерството на отбраната на САЩ обяви на 25 септември, че Пентагонът ще изпрати допълнителен пакет от военна помощ на Украйна на стойност приблизително 375 милиона долара и че пакетът ще включва: боеприпаси въздух-земя; боеприпаси HIMARS; 155 мм и 105 мм артилерийски боеприпаси; Тръбно изстрелвани, оптично проследявани, кабелно направлявани (TOW) ракети; противобронови системи Javelin и AT-4; M1117 бронирани превозни средства за сигурност; Миноустойчиви превозни средства със защита от засада (MRAP); леки тактически превозни средства; бронирани мостови системи; малки оръжия, патрулни лодки; оборудване и боеприпаси за разрушаване; и друго различно оборудване и помощни материали.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви на 26 септември, че е наредил на Министерството на отбраната да разпредели цялото оставащо финансиране за подпомагане на сигурността на Украйна (около 8 милиарда долара) до края на президентския му мандат.


Байдън заяви, че Министерството на отбраната също ще обяви допълнителен пакет за помощ на стойност 2,4 милиарда долара, за да предостави системи за противовъздушна отбрана, безпилотни летателни системи и боеприпаси въздух-земя; укрепване на отбранителната индустрия на Украйна; и поддръжка.

 

Байдън също обяви, че САЩ ще предоставят на Украйна боеприпаси; допълнителни ракети Patriot и обучение на F-16 за 18 украински пилоти през 2025 г. Байдън отбеляза, че също така ще свика среща на Контактната група по отбраната на Украйна през октомври 2024 г., за да координира по-нататъшната подкрепа на Запада за Украйна.





Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) се бори да координира бойните задачи с руската армия, въпреки че контролира антитерористичната операция срещу украинското нахлуване в Курска област. Руското опозиционно издание в изгнание Novaya Gazeta Europe съобщи на 25 септември, че е идентифицирало служител на Спецназ на ФСБ, който е загинал в битки в Курска област през август 2024 г. — потвърждавайки, че елементи на Спецназ на ФСБ се бият в Курска област.

 
Путин възложи на ФСБ да проведе "антитерористична операция" в областите Белгород, Брянск и Курск на 9 август след началото на украинското нахлуване в област Курск на 6 август, но след това продължи да възлага припокриващи се задачи на руското Министерство на отбраната (МО), ФСБ и Росгвардия.

 

Кремъл и руското военно командване се бориха да създадат сплотена и ефективна структура за командване и контрол след украинското нахлуване в Курска област и остава неясно какви отговорности попадат в обхвата на антитерористичната операция на ФСБ или на Координационен съвет на МО.

 

ISW по-рано оцени, че вероятно ще продължат търканията между ФБС и МО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6474 |27.09.2024 Нощни циркове в Парламента: Депутати бойкотират трибуната, късат кабели, пеят химна на светлина от фенерчета /видео/ . 1| 2175 |27.09.2024 Петъкът ще бъде топъл и слънчев, очакват ни почти летни температури . 21| 2591 |26.09.2024 Блинкън определи като безотговорно изявлението на Путин за "размахване на ядрената сабя" . 5| 2370 |26.09.2024 Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3% за влизане в еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads