Реклама / Ads
17| 13190 |23.06.2012 НОВИНИ

Германските танкове минаха през гръцките мечове и щитове – 4:2

.
Бойни шлемове не помогнаха на гърците...
Гърците наистина бранеха героично Дарданелите, но германската футболна машина се оказа по-силна от персите. Стигна се до логичното 4:2 във втория полуфинал на Еврошампионата. Не се стигна до изненада, както очакваха мнозина, вероятно подведени от гръцките закани за политически елемент в мача.
 
Началото на головата серия даде Филип Лам в 38-а минута. Той вкара със силен шут от дистанция. Десет минути след началото на второто полувреме обаче суперактивният Самарас изравни след светкавична контраатака. Германската машина обаче вече бе набрала скорост и пет минути по-късно Кедира заби воле от въздуха и гръцкият вратар нямаше никакъв шанс. В 68-а минута се разписа и Мирослав Клозе, който засече с глава корнер. В 73-а минута младото германско чудо Марко Ройс с бомбен шут вкара четвърти гол за своя отбор и за радост на канцлера Ангела Меркел, която бе щастлива на трибуните. Две минути преди края на мача Салпингидис вкара дузпа и оформи крайния резултат 4:2. Шест гола и футболно шоу – така може накратко да се коментира този четвъртфинал.  

През първото полувреме очаквано Германия играеше повече с топката, имаше пълно надмощие и създаде повече положения за гол. Пропуски направиха Мирослав Клозе и Андре Шурле, които бяха титуляри този мач и заместиха съответно Марио Гомес и Лукас Подолски. Още в третата минута след разбъркване в наказателното поле на Гърция, Шурле оплете топката в мрежата на Сифакис, но голът беше отменен заради засада. Гърците бяха забъркали бетон  пред вратата и дебнеха за контраатаки. В 25-та минута извеждащо подаване към Салпингидис в предни позиции хвана германската защита неподготвена, но Нойер излезе предвидливо и изби. Германия продължи с натиска към гръцката врата и след още няколко опасни положения се стигна до гола на капитана Филип Лам в 38-та минута.

През второто полувреме натискът на Германия продължи, но и гърците се отвориха за атаки.В 50-та минута опасна контраатака на Самарас завърши с опит за двойно подаване със Салпингидис, но той неуспя да върне паса. Пет минути по-късно отново след контраатака този път на Салпингидис отдясно, нападателят на Гърция центрира и Самарас отбеляза във вратата на Мануел Нойер. Така десет минути след началото на второто полувреме резултатът стана 1:1. След получения гол Германия реагира с мощен натиск към вратата на Сифакис. Пет минути след като получиха изравнителен гол, Сами Кедира засече топката от воле и разстреля гръцкия вратар. В 68-та минута Мирослав Клозе засече с глава и резултатът стана 3:1, но германците не пощадиха Гърция и в 73-та минута Марко Ройс вкара четвъртият гол за своя отбор. В 88-та минута Салпингидис отбеляза втори гол за Гърция, но повече от това гърците нямаха сили и време да направят. Така завърши „битката за Дарданелите”, както се изразиха някои коментатори. Гърците обаче нямаше как да се противопоставят с щитоме и мечове на германските танкове...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5592 |06.07.2011 Синитте, ДПС и "Атака" се разминаха с ДАР . 7| 5864 |05.05.2011 Преразглеждат делото за танковете „Майбах” . 16| 5504 |21.03.2011 Медведев и Путин се разминаха за Либия . 9| 6134 |20.03.2011 Сл. Велков: Много политически лидери минаха през шатрата на Кадафи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads