Реклама / Ads
12| 5588 |18.08.2021 НОВИНИ

Гешев финтира с отпуск явяването си пред парламентарната комисия утре

.
Гешев няма да се появи пак в парламента....
Главният прокурор Иван Гешев е в отпуск и вероятността да се яви пред правната комисия утре, е минимална. Това, че обвинител №1 е в платен годишен отпуск се разбира от писмата, изпратени до председателя на временната комисия за полицейското насилие по време на протестите адвокат Николай Хаджигенов.
 

Те са подписани от заместник на главния прокурор, а не лично от Иван Гешев, пишат от "24 часа".

 

По-рано днес, само три часа, след като оглави комисията по конституционни и правни въпроси нейният председател Андрей Михайлов беше поредният, който изпрати писмо до главния прокурор. В него той поиска Иван Гешев да отиде утре на заседание на комисията, за да обсъдят дейността на прокуратурата и разследващите органи във връзка с полицейското насилие от миналото лято.

 

Преди ден пък парламентът поиска до 20 август, тоест до петък, главният прокурор да внесе доклад за дейността на прокуратурата във връзка с полицейското насилие по време на протестите.

 

Явно, в желанието си на всяка цена да извикат Гешев в парламента и, ако не го стори, да го атакуват с искане за отстраняване, самите народни представители изпадат в противоречие, коментираха магистрати.

 

От една страна трябва да се яви утре в правната комисия, а от друга - до петък да напише доклад. Как става това, чуди се юрист.

 

Самият Гешев обясни в изявление пред пред БТА в понеделник, , че изслушване на главния прокурор по конкретни дела, е нарушение на принципа на разделение на властите. Освен това има трайна практика на Конституционния съд, която не позволява парламентарен контрол върху работата на магистратите по конкретни дела.

 

Има ли вариант Гешев да бъде доставен в НС под стража? Защото, ако няма, това означава, че той е прибрал суверенитета на държавата в себе си – сам си е суверен, като едно време фараоните в Египет. А това не може да бъде допускано, разсъждава във фейсбук Евгений Дайнов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3569 |18.08.2021 Гешев внесе в НС доклад за дейността на Бюрото по защита . 8| 3513 |18.08.2021 Прокуратурата: Явяването на Гешев в Комисията за полицейско насилие нарушава Конституцията . 4| 3771 |18.08.2021 Те бият, ние ги повишаваме: Какво показа отказът на Гешев . 4| 8828 |17.08.2021 Антоанета Цонева: Водачът на побоя зад колоните на МС свърза по символичен начин Борисов и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads