Реклама / Ads
6| 2994 |25.10.2022 НОВИНИ

Гешев ”поплака” на рамото на Стефан Янев в НС. Отиде му на крак

.
Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев отиде в НС и поплака на рамото на лидера на БВ Стефан Янев. Той му се ожали, че има вражда между властите, както и че вижда провал в борбата с престъпността. Припомняме ви, че преди време самият Гешев застъпи тезата, че е против разделението на властите, както и че е интрумент в ръцете на Бог.
 

Разделението на властите предполага и взаимодействие. Не може между разделението на властите да има китайски стени, защото това означава, че няма държава, каза Гешев  на депутатите.  Срещата е в отговор на писмото на Гешев до всички депутати, изпратено в деня на откриването на 48-то Народно събрание.

 

Това е правилното разбиране. Българските граждани очакват всички власти да работят заедно, за да решат проблемите им, а не да воюват една срещу друга или срещу определени личности, заради егото си, заяви Гешев, цитиран от Новини. бг.

 

Ние от прокуратурата сме загрижени за провала в борбата с престъпността. Национална катастрофа е най-близкото определение, което мога да направя. Притеснен съм, защото липсва взаимодействие между институциите. Това е дори меко определение за настоящата ситуация. Ако няма връзка между отделните звена в системата, няма как прокурорът да внесе обвинителен акт и да има справедлива присъда, посочи главният прокурор.

 

В прокуратурата ни притеснява, че не се извършва законодателна реформа, аз я наричам правна реформа, а се извършват такива неразумни законодателни действия, на които цената ще платят българските граждани. За реформата трябва да бъде чут гласът на действащите магистрати, както и на научната общност. Ние не пледираме за нищо повече от това да има диалог и взаимодействие между участниците в правораздавателната и законодателната система. Ако това не се случи, има риск проблемът да се задълбочи и да стане нерешим, коментира Иван Гешев.

 

Радва ме, че днес се поставя началото на един диалог за решаване на всички проблеми. Защото в момента ние не решаваме проблемите, а решаваме последствията. Трябва да локализираме реалните проблеми, защото в противен случай последствията само ще се задълбочават и няма да бъдат решени, отбеляза той.

 

Съдебната реформа не бива да се персонализира, каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Не виждам логика в персонализацията. С персонализацията по-скоро се замазва картината, отколкото да се търсят раелните решения на проблемите в системата. Съгласен съм, че липсата на взаимодействието между институциите води до ефекта, че обществото ни е убедено, че у нас няма справедливост. За съжаление, липсата на справедливост се заменя с друг вид справедливост – през медиите се раздава правосъдие, без основание. В състояние сме да наклеветим някого, да слагаме етикети като общество, без да има издадена присъда. Това е пагубно. Ние се саморазрушаваме като общество, заяви Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2910 |21.10.2022 Гешев се чалдиса, цитира Апостол Павел от Новия Завет . 0| 4764 |20.10.2022 Андрей Янкулов опроверга тезата на Гешев за бум на престъпността . 15| 20788 |20.10.2022 Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро . 1| 4724 |20.10.2022 А защо не правителство с мандат на ДПС? Хем ще решат казусите с Борисов и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads