Реклама / Ads
1| 2908 |17.08.2023 НОВИНИ

Гигантът Робърт де Ниро на 80

.
Един от най-великите актьори на всички времена днес празнува своя 80-годишен юбилей. Робърт де Ниро ще остане завинаги в историята на киното като хамелеон, способен да се превъплъти във всеки един образ, който застане на пътя му.
 

Всички добре помнят колко впечатляващ беше де Ниро в "Шофьор на такси" и втората част на "Кръстникът". Носителят на две награди Оскар сега има добър шанс за трета статуетка за ролята си в "Убийците на цветната луна", чиято премиера бе в Кан тази година. Ако това се случи, Робърт де Ниро ще постави рекорд за най-дълга разлика между спечелените награди Оскар – 42 години.

 

Роден е в Манхатън през 1943 г. и е единствено дете на художниците Вирджиния Адмирал и Робърт де Ниро - старши. Като дете Де Ниро е наричан Боби Милк. Прякорът му е лепнат заради слабото тяло и бледата кожа. 

 

Започва актьорската си кариера, когато е едва 10-годишен. Първата му роля е в училищната постановка по “Магьосникът от Оз”, където играе страхливият лъв. Не завършва гимназиалното си обучение - когато навършва 16 г., де Ниро напуска училище и избира пътя на актьорското майсторство като се записва в консерваторията “Стела Адлер”. 

 

Сочен е за един от най-богатите актьори като печели по-голямата част от състоянието си от ролите в класическите филми като “Кръстникът 2” и “Стажантът”. 

 

Той е един от актьорите, които жертват много, за да влязат в даден образ. Дълго време държи рекорда за най-бързо и драстично напълняване за роля, когато качва близо 30 кг за образа на Джейк Ламота в “Разяреният бик”. Освен това дава 5 хил. долара на зъболекар, за да окепази зъбите му за ролята на жесток престъпник, въпреки че де Ниро изпитва огромен страх от зъболекари. След края на снимките дава 20 хил. на същия зъболекар, за да оправи усмивката му.

 

Де Ниро се е забърквал и в неприятности. През вече далечната 1998 г. е задържан от френската полиция по подозрения, че е участвал в ОПГ за проституция. Никога не е обвинен официално, а освен това няма преки доказателства, които да го свързват с подобни престъпления. От тогава обаче се зарича да не стъпва в страната. Прави го една през 2016 г., когато става жури в 65-тото издание на филмовия фестивал в Кан.

 

Де Ниро не се занимава само с актьорска работа. Притежава и бизнес като е един от основателите на успешната верига японски ресторанти “Нобу” - луксозни заведения, които имат обекти на пет континента и генерира печалби от милиони долари годишно. Притежава и компания за филмопроизводство. Основава я през 2003 г.

 

Де Ниро преборва рака на простатата, след като е диагностициран през 2003 г. Заболяването е било хванато в ранен стадий и това помага на актьора да го пребори окончателно през 2011 г.  И до ден днешен де Ниро се тества профилактично.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2643 |09.08.2023 Министър Стоянов разговаря по телефона с британския държавен министър за имиграцията Робърт Дженрик . 22| 8403 |01.05.2023 Ген. Атанас Атанасов: Да се разследва и версията за инсценировка, с цел героизиране на ”жертвата” . 0| 2816 |24.04.2023 Гърция и България започват съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2023“ . 5| 3637 |12.03.2023 Момче се наряза жестоко при тренировка на футболна база в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads