Реклама / Ads
9| 6418 |27.08.2013 НОВИНИ

Главсекът на МВР: Част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Георги Илиев

.
Светлозар Лазаров
На този етап това го разглеждаме като данни, ако се намерят доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт. Имаме следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев. Материалите се проверяват сега, каза Лазаров.
 

Полицаите ще получат всичко, което са изработили, така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира по БНТ темата за това дали полицаите са получили премии за охраняване на протестите.

Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев, заяви още той. Ще се търсят още заровени жертви на килърите, като още днес полицаи ще копаят, за да издирват безследно изчезнали лица, за които се смята, че са били убити от хората на покойния Райко Кръвта и баща му Васил Василев, Бай Васо.

По темата за това дали Сретен Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, тъй като неговото име също се появява в медиите, главният секретар Лазаров каза, че става дума за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България, става въпрос за трансгранична организирана престъпна група.

Досега имаме едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов. Колегите продължават да търсят. На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата. Колкото и да звучи куриозно и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината, продължи Лазаров. 
В момента се извършва разследването на престъпленията. Ние проверяваме престъпления извършени в миналото, но които са разглеждани на парче. Делото е стигнало до определен етап, но не е разглеждано в контекста на организирана престъпна група, каза Лазаров.

Извършителите на терористичния акт ще бъдат съдени по българските закони рано или късно, коментира Лазаров атентата на летище Сарафово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5688 |16.08.2013 Антимафиоти изравят трупове край Перник . 62| 9682 |05.08.2013 АЕЦ "Белене" - златна мина за олигарси от Перник и София . 7| 6227 |27.07.2013 Полицията рапортува: 214 са задържаните протестиращи досега . 32| 5864 |25.07.2013 Главсекът на МВР: Пак щяхме да вземем това решение, ако трябваше да го правим отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads