Реклама / Ads
17| 5535 |22.08.2014 НОВИНИ

Главсекът на МВР хвали безмислена и скъпа ограда с Турция

.
Лазаров обяснява нещо важно на журналисти Източник: Булфото
С тази новина се похвали главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Това е същият шеф от вътрешното ведомство, който се прочу с "брилянтната" акция в Лясковец, при която загина една "барета", а други четирима бяха ранени. Последваха щурмувания на грешни адреси, при които невинни хора бяха стресирани и унижавани, без главсекът да се извини.
 
Според стратега Лазаров около 3,6 пъти е увеличен имиграционият натиск върху южната ни граница през тази година  в сравнение с миналата. Освен това непрекъснато нараствал. От началото на 2014 г. повече от 10 800 души не са допуснати на територията на страната, а 2700 души са успели да пресекат границата. Лазаров се разходи в граничния район край Елхово и осветли журналистите за грандиозния проект.

Сухоземната ни граница с Турция е с дължина 131 км. Телената ограда щяла да намали значително полицейските сили, които са командировани по границата.

В ПР-разходката в района на ГКПП-Лесово участва и директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов.

Само преди месец, на 21 юли военното министерство рапортува, че е построило оградата по границата ни с Турция. Още тогава на специалистите бе ясно, че се хвърлят огромни средства в безмислена идея, защото теленото заграждение може да бъде преодоляно с най-обикновени ножици за тел и ламарина, продаващи се във всеки железарски магазин. Никъде подобна ограда не е спряла трафика на хора, защото от бизнеса се вадят големи пари, коментират експерти. 

Оградата, която строиха военните трябваше да стане готова за  45 - 60 дни. Построиха я обаче за 7 месеца. През това време гръмнаха няколко скандала за злоупотреби, нагласен конкурс, партийни фирми и прочие български простотии. В крайна сметка се оказа, че е злоупотребено поне с 4 млн лева. И това само за 30 км. Колко пари ще бъдат окраднати за всичките 131 километра, главният секретар на МВР Лазаров не казва.

Преди половин година Лазаров даде друга гениална идея - жандармерия да обикаля селата и да плаши крадците. Бяха командировани стотици служители, които обхождаха селищата, а бандитите вилнееха нощем или в районите, където няма униформени. От цялата дандания МВР излезе на "червено" с няколко милиона.

Лазаров бе бетониран на поста главен секретар от новия закон за МВР. По този начин ДПС и БСП, които стояха зад кабинета "Орешарски", оставиха своя човек в екипа на служебния, а и на следващия кабинет. Тръгнаха слухове, че Лазаров е оставен да изпълни определени поръчки по време на изборите, които ще облагодетестват определени политически кръгове.

С ПР-шума около абсолютно ненужната ограда се цели да се потулят големите издънки на Светлозар Лазаров по разследването на "убийците" на Пеевски, както и от важните проблеми с престъпността в страната, за което реално отговаря главният секретар.

В МВР се говори, че Лазаров помолил служебния миистър Йордан Бакалов да го остави на поста до сформиране на следващото правителство. Тогава той сам щял да подаде оставка. Ако това е вярно, то опасенията, че на него се разчита за изборите, могат да се окажат реални.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4863 |05.08.2014 Стойнев се похвали; по-добра икономика оставял . 12| 4744 |04.08.2014 Андреева се хвали: С 10% са увеличени заплатите в Спешната помощ и с 20% в психиатричната . 7| 6293 |30.07.2014 След МВР и ДАНС се хвали с успехите си . 34| 4777 |15.07.2014 Борисов: Хвалиха ни в Европа за археологията и финансовата стабилност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads