Реклама / Ads
4| 4524 |02.06.2016 НОВИНИ

Главсекът на МВР призна, че са безсилни да открият убиеца на Георги от Борисовата

.
Главният секретар Георги Костов
Главният секретар на МВР Георги Костов за първи път призна, че ведомството е безсилно да открие убиеца на Георги от Борисовата градина.
 

"За съжаление не можем да се похвалим с резултат по убийството на Георги, но за пореден път апелирам към медиите да разпространят кадрите, които са представени и към гражданското общество за повече активност", отбеляза Костов.

 

По думите му до този момент да проверени 300 души, за кото имало съмненшие, че са съпричастни с престъплението. Всички опити на ченгетата да се доберат до извършителя, обаче ударили на камък. 16-годишният Георги Игнатов беше намушкан с нож на 2 юни 2015 г. По-късно от МВР разпространиха кадри на бягащ младеж с раница, но самоличността му още не е установена.


Междувременно се разбра, че МВР ще командирова 730 полицаи по Черноморието, за да гарантират сигурността и безопасността на туристите. От тях 550 полицаи ще са на територията на ОД МВР-Бургас, като основното рисково място е шумният курортен комплекс “Слънчев бряг”.

Това стана ясно след среща на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова с посланици и представители на дипломатически мисии на страни, за чиито граждани България е предпочитана туристическа дестинация. Акцент са били мерките, гарантиращи сигурността на чуждите туристи.

Бъчварова увери, че МВР полага всички усилия за по-добра организация в случаите, когато чуждестранни граждани искат да подадат жалби за нарушения. Ще се провеждат повече специализирани полицейски операции.

Ще бъдат изпратени основно охранителни полицаи, но в активния сезон се предвижда присъствието им да бъде подсилено и с разследващи полицаи, и с оперативни работници. Министър Бъчварова уточни, че правят съвместни патрули с полицаи от други държави като Чехия и Румъния.

Британският посланик Ема Хопкинс подчерта, че българската страна се е заела сериозно с осигуряване на сигурността и безопасността на туристите. Всички очакваме силен туристически сезон, защото вероятно много хора ще предпочетат да дойдат в България именно заради въпросите, свързани със сигурността, обясни тя.

Външно министерство е превело на няколко езика формуляр, който туристите да попълват при евентуални инциденти. “Това е начин да се улесни процедурата и в крайна сметка туристите да останат с положително впечатление от посещението на България”, коментира Хопкинс.

Представителите на посолствата пък трябва да информират чуждестранните туристи какво да очакват в България и какви са правните реалности, с които трябва да се съобразят. Обсъден е бил въпросът за превода при настъпване на евентуални инциденти.

По повод засилените мерки за сигурност на летищата главният секретар на МВР Георги Костов успокои, че те не са заради конкретна терористична заплаха. Редно било всички автомобили, влизащи в района на летището, да се проверяват предварително дали не превозват съмнителни пакети. Костов уточни, че такива съмнителни пакети могат да бъдат закачани на автомобилите, без дори собствениците на превозните средства да знаят. Тази мярка се прилага и в другите европейски страни. Въведените мерки не касаели само безопасността на туристите, а повишаването на сигурността в периметъра на летището.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7974 |21.04.2016 Ген. Атанасов за Фрог: Главсекът на МВР възпроизвежда немощ . 0| 5143 |09.04.2016 Абрини призна, че е "човекът с шапката" от Брюксел . 0| 4330 |28.03.2016 Главсекът на МВР: Коджейков стрелял 2 пъти по полицаи . 0| 5102 |24.03.2016 Главсекът на МВР, нервен: Сигнал за "Плиска" има, недействителен е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads