Реклама / Ads
8| 6500 |26.07.2021 НОВИНИ

Главсекът на президента припомни на Машева как прокуратурата влезе в Президентството преди година

.
Източник: БГНЕС
Даниела Машева е уважаван прокурор. Учудващо е разминаването в казаното от нея и действителността, че на 9.07.2020г. в Администрацията на президента не са влезли въоръжени хора. Снимковият материал е обективен.
 

Това припомни във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев. Коментарът му идва часове след като изпратената в bTV да защитава главният прокурор Иван Гешев - Даниела Машева нагло обясни как не били допуснати грешки от страна на прокуратурата.

 

„Това, което се говори, че там е имало нахлуване и е употребена агресия и репресия, всъщност изобщо не отговаря на истината“ – всичко се било случило съобразно закона, бяха думите, част от обяснителния й режим.

 

Миналата седмица се разгоря пореден конфликт между прокуратурата и президентството по повод миналогодишната акция на „Дондуков“ 2, когато шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова подчерта, че за нахлуване на може да се говори, защото имали съдебни разрешения, а освен това били поканени от административния секретар на институцията.

 

Президентството обаче опроверга прокуратурата относно нахлуването:

 

„Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на 2020 г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция.“




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3383 |23.07.2021 Започна и консултацията на ДПС с президента . 0| 3403 |23.07.2021 Консултациите на президента с политическите партии започват . 23| 7492 |22.07.2021 Да припомним на депутатите от ГЕРБ, че имаше полицейско насилие на протеста! . 2| 3965 |21.07.2021 Съветник на президента: ВСС не може да остане остров на блаженството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads