Реклама / Ads
22| 5774 |25.04.2020 НОВИНИ

Глобеният Каракачанов иска еднопосочно движение в парковете

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Крайно време е да спрем да делим хората, защото те се настройват един срещу друг – защо само семействата с малки деца да се разхождат в парковете, защо едни да излизат от София, а други не? Трябва да бъдат въведени мерки за всички – еднопосочно движение в парковете, да няма засядане, да се раздели часово движението в парковете по възрастови групи.
 

Това заяви в интервю по БНТ вицепримиерът Красимир Каракачанов.

 

„Не можем да държим тези хора затворени 2 месеца“, посочи Каракачанов.

 

Министърът на отбраната бе категоричен, че първата стъпка на правителството е отварянето на паркове, планини и даване на възможността за спорт.

 

„Нищо не пречи хората да тичат, да спортуват, да се разхождат с маски. Пикниците могат да бъдат ограничени, но не виждам какъв е проблемът да се разхождат там“, посочи Каракачанов.

 

Той обясни, че поетапно трябва да се премине към нормален начин на живот и че неговата идеята „Българско лято 2020“, в която туризмът да е съсредоточен у нас, като самите българи изберат да почиват на нашето Черноморие. Предложи намаляване на концесионните такси и данъци, за да може хотелите и туроператорите да предлагат услугите си на по-ниски цени.

 

„Изолацията на гетата може да продължи, за да няма масово разнасяне на заболяването. Но защо здравите хора да не работят, да почиват, не може да живеем в един заграден лагер“, посочи Каракачанов.

 

Той коментира и проблемът между рестриктивни мерки и свободи на хората. Теоретично има нарушение на правата на хората, но е в полза на здравето на хората, посочи той.

 

„Ние живеем в извънредно положение. Фактът, че вие не можете да седнете в градинката или ако седнете ще ви глобят като мене с 300 лева. Част от правата ни са нарушени, но не се прави по приумиците на министри, а за да се запази здравето на хората“, посочи Каракачанов.

 

Той подчерта, че никой не може да гарантира, че няма подобна пандемия или друг тип извънредна ситуация да връхлети върху страната и трябва да се измислят адекватни мерки.

 

Каракачанов обясни, че има готовност армията да помага на МВР, ако бъде поискана от тях помощ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5304 |25.04.2020 Поискаха постоянен арест за обвинените за побоя над Слави Ангелов . 23| 6699 |24.04.2020 Социалисти искат да изключат Георги Гергов от БСП . 33| 11680 |24.04.2020 Слави Трифонов: Много искам да благодаря на Бойко Борисов . 1| 4516 |24.04.2020 Великобритания не иска отсрочки за Brexit

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads