Реклама / Ads
9| 4211 |22.04.2020 НОВИНИ

Каракачанов: БСП се заяждат, когато нямат какво да кажат

.
Красимир Каракачанов
Остра критика към опозицията отправи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Повод за пиперливите му думи са редица обвинения от страна на левицата, които касаят както заложеното в закона следене на мобилни телефони на заразени с COVID-19, така и горещият картоф с обновяването на военната техника.
 

"Несериозно е да говорим за нероден Петко. Ако някой реши да злоупотребява със закона, по всяко едно време може да го направи. Няма значение дали е извънредно положение, или не. Мога да дам гаранция за едно - не е целта на занятието онова, което внушават от БСП - че някой иска да подслушва хората какво правят от сутрин до вечер. Намираме се в извънредно положение. Навсякъде малко или много определени човешки права са нарушени. Целта е да се наблюдава движението на онези, които са заразени или болни, но "щъкат" из обществото. Те са потенциални заразители", категорично заяви Каракачанов пред bTV.

 

Той отново ясно показа раздразнението си са военните имоти. На въпрос дали са били разпродадени такива, той отговори категорично:

 

"Кой ви казва, че масово разпродаваме военни имоти? Аз съм министърът, който е продал най-малко имоти за времето, в което заема поста. Подаряването свърши и съм го казвал. Влезте в сайта и вижте - всяка една продажба е публична. Пускат се на продажба имоти, които са с отпаднала необходимост и не влизат в плановете на армията. В момента нищо не сме пуснали за продажба. Някой мисли глупости и се чуди с какво да се занимава", отсече вицепремиерът и министър на отбраната. Веднага след това обаче се застрахова - "Някъде по чукарите може да има нещо пуснато, но в момента няма такава политика".

Не бе подмината и темата за модернизацията на армията, която се превърна в горещ картов в последните седмици.

 

"Няма как да се откажа от нещо, което парламентът е гласувал да се случи. 2018 година е взето решението да се придобият самолети, кораби, бронирани машини. Беше крайно време да се случи - техниката е на 35-40 години. Бием се в гърдите, говорим за НАТО, за това какви европейци сме. Но не се грижим за тази техника. Против съм опозицията да се чуди какво да измисли от популизъм. Двата проекта са гласувани от парламента и не мога да ги отменя. Те няма да бъдат плащани все още - договори няма. Процедурата все още върви и няма да приключи може би до края на годината. Според мен тази година плащания няма да има", обясни Каракачанов.

 

"Не мога да разбера откъде дойде идеята да вземеш пари от сигурността на държавата и да ги раздадеш на калпак. Да спрем, да отложим и да раздадем парите. Коя държава го прави? Коя държава жертва сигурността си? След всяка голяма икономическа криза следват политически проблеми - вижте Либия, Сирия след 2007 година, мигрантите... Какво ще спечелим, ако раздадем парите? Звучи добре, но е много тъпо и популистко", коментира още военният министър.

 

Той коментира и мерките, които трябва да гарантират бъдещето на земеделския сектор у нас.

 

"Години наред говоря, че земеделието е ресурс. Земята е единственият ни сигурен ресурс - нямаме нефт, злато. Имаме земя. Тя е възраждала българската икономика винаги. Сега е моментът да се замислим и да предприемем мерки, за да защитим българските производители. Предлагам нещо много просто - да не внасяме 80% от плодовете и зеленчуците от чужбина и да ги продаваме евтино на пенсионерите. Свободното движение на стоки и услуги е гарантирано, но един вирус го спря, както виждате. Какво правим? Да ограничим вноса, за да може продукцията на българския производител да се реализира първо. После да отворим пазарите", отсече вицепремиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4311 |16.04.2020 Артистът Банкси: Жена ми мрази, когато работя от вкъщи . 15| 4643 |11.04.2020 Каракачанов: След големите кризи идват напрежение, конфликти и мигранти . 4| 4271 |10.04.2020 С куче в парка: Когато заповедта забранява, а министърът разрешава – МВР глобява . 46| 6485 |05.04.2020 Красимир Каракачанов: Г-жо Нинова, армията не е “бира-скара”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads