Реклама / Ads

 

43| 6099 |18.11.2020 НОВИНИ

Господин Борисов, петдесетте лева за пенсионерите не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже

.
Бойко Борисов
Премиера Борисов вече пети пореден месец обявява допълнителните петдесетолевки за пенсионерите. ”Новината” се лансира ежемесечно вече почти половин година.

"Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия. Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв. Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!", написа Борисов в личния си профил във Facebook.


 

"Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат", написа Борисов в началото на месец октомври.

 

В края на октомври пък премиерът обяви: Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа.


Истината е, че няма значение какво и кога е казал Борисов за петдесетолевките. Защото "новината" звучи идентично всеки път. Да обобобщим: Надбавки от 50 лева за пенсионерите ще има всеки месец до края на мандата. Всеки месец по време на пандемията и след края на пандемията и след изборите, ако... но ако ГЕРБ спечели. Посланието е това и с него ни облъчват вече месеци наред и то от социалните мрежи - там, откъдето се управлява държавата в момента.

 

Те го заслужават

 

"Те го заслужават" отсече Борисов. Заслужават много повече, ще допълня аз, господин премиер. И отново ще ви попитам - спирал ли Ви е гладен човек? Знаете ли колко струва един хляб и случвало ли Ви се е да гледате как баба с бастун брои жълти стотинки, за да види ще и стигнат ли за кисело мляко? Пенсионерите заслужават много повече, господин Борисов. И Вие не можете да им го дадете с 50 лева допълнително. Тези пари не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 46| 14237 |13.11.2020 Борисов, с „Работата носи свобода“ събуди духа на Дахау и Освиенцим. Оставка! . 36| 5073 |09.11.2020 Христо Иванов: Борисов, ти си провал. Докато не се разкарате, нищо няма да започне да тръгва като хората . 27| 5912 |05.11.2020 Ден 120: Протестиращи отново зоват: „Борисов, позор! Оставка и затвор“ . 7| 5606 |02.11.2020 Петър Чолаков: Няма опит за баланс от страна на Борисов, а да прибере комисионна и от едните и от другите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ