Реклама / Ads
7| 3550 |19.02.2024 НОВИНИ

Градският прокурор на София настоява за второ дисциплинарно производство срещу Невена Зартова

.
Бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова Източник: БГНЕС
Градският прокурор на София Илияна Кирилова поиска да бъде образувано второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, съобщиха от прокуратурата.
 

Предложението е внесено чрез изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов до Висшия прокурорски съвет и е във връзка с образуваното в края на миналия май досъдебно производство срещу бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото. 

 

Проверка е констатирала, че като административен ръководител Зартова е извършила умишлено три нарушения - стартирала е делото, без да са налице данни за извършено престъпление, лично е осигурявала свидетели и е изисквала от тогавашния ръководител на ГДБОП  - сегашният вътрешен министър Калин Стоянов - да бъдат задържани лица. 

 




"Цялостният анализ на доказателствата, при което се отчитат всички действия на прокурор Зартова - от посещение, непосредствено преди самосезирането, при тогавашния главен прокурор Иван Гешев, през осигуряването на свидетели по делото, проследяване на извършването на процесуално-следствените действия, до създаването на организация за недопускане изпращане на делото на Софийската градска прокуратура, говори за умисъл на действията", се отбелязва в предложение до Висшия прокурорски съвет. 

 

Припомняме, на 15 февруари прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет, освободи от поста административен ръководител на Софийска районна прокуратура (СРП) Невена Зартова. Колегията назначи прокурор Светлана Митова от Върховна прокуратура за временно изпълняваща длъжността до избора на титуляр.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3813 |19.02.2024 Отвлякоха две деца при кражба на кола в Дупница . 3| 2364 |19.02.2024 Политическият съвет на МК "БСП за България": Разумно, отговорно и правилно беше решението на съветниците за подкрепа за избор на председател на СОС . 6| 11865 |19.02.2024 Какво се случва с "Къщата с ягодите"? Пропуск на СО помогнал на Златев да обжалва предписанията за укрепване . 21| 8416 |19.02.2024 Явор Сидеров за ФрогНюз: Севернокорейски режим! Смъртта на Навални показа, че на Путин вече не му пука от международния отзвук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads