Реклама / Ads
4| 3655 |17.06.2021 НОВИНИ

“Градус” и Пилето съдят Илчовски за милиони

.
Иван Ангелов и Светослав Илчовски Източник: БГНЕС
Иван Ангелов - Пилето и фирмата му “Градус” съдят Светослав Илчовски за 20 милиона лева. Това се случва малко над месец след скандалните разкрития, които земеделецът Илчовски направи пред комисията “Манолова” в Народното събрание. Още тогава от “Градус” обявиха, че ще търсят правата си в съда, а днес става ясно, че към този напън се присъединява и самият Ангелов.
 

Скандалът в парламентарната комисия за ревизия на управлението на Борисов предизвика бурни обществени, а и политически реакции. В лавината от разкрития се заговори за фиктивни обороти на “Градус”, лобизъм в институциите, картели, осъществени в чужбина сделки с личната помощ на бившия премиер Бойко Борисов, подарени кюлчета злато и Мата Хари. Изобщо имаше от всичко по малко, а прокуратурата веднага се зае да разследва и да разпитва свидетели. До какво ще доведе това, още не е ясно. 

 

Фирма “Градус” завела искове заради “безпрецедентните политически и медийни атаки през последните седмици”, които накърнили безупречния имидж на фирмата на Ангелов и е нанесло сериозни финансови загуби на дружеството и неговите акционери. Сезирана бе Комисията за финансов надзор заради разпространяване на невярна и подвеждаща информация от страна на Светослав Илчовски и други хора.

 

Мащабна била политическата атака, смятат от “Градус”. Тъкмо поради тази причина един от основните акционери - въпросният Иван Ангелов - Пилето, завел сам пет отделни иска, пишат от “Дневник”.

 

Светослав Илчовски не бе единственият, който се появи пред комисията “Манолова” и спомена името на Иван Ангелов. За участие в престъпни схеми, картел и изнудвания заговори и Павел Стоименов, собственик на “Агро Бел 2001”.

 

"Вярваме, че правовата държава осигурява необходимата защита на българския бизнес и институциите ще установят кой стои зад опита за дискредитиране на компанията. Изразяваме убеждението си, че българската съдебна система ще въздаде справедливост при този опит за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани. Подчертаваме, че при всеки нов опит за накърняване на имиджа на "Градус" АД, ще защитим интересите на своите акционери, клиенти и доставчици с помощта на българския съд", завършва съобщението на компанията до медиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6630 |17.06.2021 Иван Ангелов - Пилето получава повече пари за гледане на кокошки, отколкото майка за отглеждане на дете . 2| 2926 |02.06.2021 Граждани съдят София заради мръсния въздух . 9| 5888 |14.05.2021 Павел Стоименов: Като видях как изглежда Пилето, реших, че повече няма да сме роби . 1| 3223 |03.05.2021 Марадона е бил оставен да умре, ще съдят лекарите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads