Реклама / Ads
1| 8161 |20.07.2017 НОВИНИ

Гражданско сдружение ще блокира Съдебната палата заради Цацаров

.
Пореден сигнал подаде гражданско движение „Боец“ към инспектората на Висшия съдебен съвет, по повод на аферата „Цумгейт“. Това съобщиха в студиото на телевизия BIT Георги Георгиев, председател на гражданско движение „Боец“, Ваня Рибчева – майка на убития командос Емил Шарков и Захаринка Истаткова, юрист.
 
„Не бих казал, че е неочаквано, че сигналът приключи с крах. Ние не го правим с надежда за справедливост, а го правим по задължение, като последна възможност да стигнем до истината чрез легална форма. Месец след този сигнал входирахме още един сигнал срещу главния прокурор Сотир Цацаров, за системно нарушаване на служебните задължения, по който до момента нямаме отговор“, посочи Георги Георгиев.

„Какво се случи от тогава, случиха се много неща – случи се „Болт гейт“, „НДК гейт“, „Стокиран егейт“, „ДАИ гейт“, все лоши неща и всички тези неща са олицетворение на тази мафиотизация на държавата“, допълни Георгиев.

В отговор на сигнала на „Боец“, от инспектората на ВСС казват, че не са открити неблагоприлични действия на главния прокурор.

„Ние никога не сме твърдяли, че той извършва неблагоприлични действия, ние твърдим за конкретни престъпления, конкретни закононарушения и смятаме, че този орган, който се занимава с дейността на магистратите, че трябва да реагира, а той ми говори за благоприличие. Извинете! Това е изместване на темата и подценяване на жалбоподателите“, заяви Истаткова.

„Това ме връща в комунистическо време, все едно се събрал един другарски съд и е преценявал нещата от чисто морална гледна точка“, каза Рибчева.

„До тук водехме битката на институционалния фронт – сигнали, протести, акции, всичко, което можехме да направим в рамките на закона. От тук продължаваме да водим битките си на гражданския фронт. Ще блокираме Съдебната палата и ще възпрепятстваме достъпа на главния прокурор Цацаров до нея. Хората трябва да са наясно, че този човек трябва да подаде оставка, да се махне, за да започнат оздравителни промени и реформи в съдебната система“, каза Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5461 |16.07.2017 Протестиращи блокираха път към Гърция заради кариера . 0| 5396 |07.07.2017 Стотици пътници са блокирани на Летище София . 1| 6438 |27.06.2017 Организира се гражданско бдение в подкрепа на Лозан Панов . 1| 7233 |24.06.2017 Десетки пътници блокирани на Централна гара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads