Реклама / Ads
1| 3051 |05.07.2021 НОВИНИ

На гръцки пристанища се проверяват документите за здравния статус на пътниците

.
На всички гръцки пристанища властите проверяват документите за здравния статус на пътниците.
 

По-бързо преминават ваксинираните след проверка на европейския сертификат. Повече време отнема идентифицирането на документа за отрицателен ПСР или бърз тест, които трябва да са издадени от оторизирана лаборатория и да са валидни в часа на заминаване на ферибота, съобщават пристанищните власти, допълва БНР.

 

Проверката на пътниците се извършва от екипажа и от полицията. Фериботните фирми препоръчват на пътниците да отидат на пристанището поне един час преди отпътуване.

 

Децата на възраст до 12 години пътуват без да се тестват. От 12 до 17 годишна възраст се изисква да е направен самостоятелен тест за коронавирус. Идентични са изискванията и за пътуване по вътрешните авиолинии. На много места на островите се извършва безплатно тестване за коронавирус, както за гръцки граждани, така и за чужденци.

 

Лекарите информираха премиера за повишаване на заразените в област Атика, където се намира Атина, на остров Крит и част от южните острови в Егейско море. За сега не се вземат извънредни мерки, но се следи  динамиката на разпространение на вируса, съобщават властите в Гърция.

 

Гърция няма да затваря граници, нито ще обяви пълен локдаун, но ще ограничи движението на неваксинираните, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.

Правителството  засили агитацията по кампанията за ваксиниране, като включи и общините в нея. Властите се опасяват от увеличаване броя на заразените, които в някои дни достигат до хиляда души на ден.

 

Лекари от здравния съвет при премиера коментират пред медиите, че се очаква четвърта вълна на коронавирус още през август. В районите с регистрирани случаи на Делта вариант на коронавируса изпращат мобилни екипи за ваксиниране и тестват масово местното население и туристите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2915 |15.06.2021 Проверяват млечни продукти в магазините . 6| 3146 |10.06.2021 Проверяват и ”Пирогов” за фиктивни хоспитализации . 4| 4155 |09.06.2021 Проверяват се шефове на Агенцията по вписванията за натиск върху служители . 9| 4033 |01.06.2021 Проверяват две многомилионни обществени поръчки на БДЖ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads