Реклама / Ads
0| 4296 |12.06.2018 НОВИНИ

Борисов греши с оставката на социалния министър, смятат синдикални лидери

.
Лидерите на КНСБ и КТ ”Подкрепа” Пламен Димитров и Димитър Манолов са внесли писмо до премиера Бойко Борисов с искане да бъде преразгледано решението за приемане на оставката на социалния министър Бисер Петков. Те обявиха това пред журналисти.
 

Вчера министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера, министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания, припомня БТА.

 

Подаването на оставката за мен е по-скоро емоционален акт на министъра, а приемането на оставката е грешка на премиера, която може да бъде поправена все още, заяви Пламен Димитров. По думите на лидера на КНСБ общественото настроение, в това число и на протестиращите, ясно доказва, че не това е пътят, за да се излезе от ситуацията, в която има сериозни проблеми. Димитров смята, че е абсолютно нелогично един от най-добрите министри в кабинета да си отиде по този начин.

 

Според лидера на КНСБ направеното от Петков по време на българското председателството на Съвета на ЕС също е много. Той подчерта, че ако някой трябва да изброява успехите на България през шестте месеца, то между първите пет ще стои директивата за командированите работници, за която всички европейски лидери поздравяват нашият премиер. Президентът на КНСБ припомни, че въпроси от рода на втория стълб в пенсионното осигуряване, фазата на изплащане и други трудни въпроси са получили сериозно движение напред. Министър Петков е фактор в социалната система, който носи не само решенията, но дава и визията напред, допълни Пламен Димитров.

 

В отговор на въпрос дали смята, че Бисер Петков е останал без политическа подкрепа, Димитров каза, че е възможно, тъй като доколкото знае, Петков не е член на нито една партия. Това не значи, че е по-малък професионалист, даже и обратното, допълни лидерът на КНСБ. Синдикалният лидер отбеляза, че се надява, че гъвкавостта, която показва Борисов, сега ще му помогне да преразгледа решението.

Бисер Петков е един освободен от емоции технократ с твърде високи нива на компетентност, човек, който не се заиграва с тоя и оня, заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Аз също мога да направи редица бележки по отношение на неговата дейност, не е бил изцяло на наша страна, но работата му не е да е изцяло на наша страна, допълни Манолов, но по думите му поддръжката на разумния баланс, която той е осъществявал, е изключително важно нещо. Според Манолов Бисер Петков е компетентен, с балансирани познания във всички области на труда и социалната политика. "Той прекара много време в НОИ, а институтът има всякакви връзки с много дейности. Петков е компетентен и в болнични, и в майчински, и в пенсии, и в труд, трудно ще намерим човек с подобни компетенции", каза още Манолов.

 

Президентът на КТ "Подкрепа" не приема обявеното като причина за оставката. Еднозначно решение на този проблем не може да бъде намерено - ако ти задоволиш исканията на една група в неравностойно положение, то непременно ще стане за сметка на други, трябва да се търси разумният баланс, допълни Манолов. Според него е трудно да се намери решение, което на сто процента да удовлетворява всички.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5268 |12.06.2018 Соня Момчилова: Оставката на министър Петков е декоративна мярка в стил Борисов . 1| 4542 |12.06.2018 Борисов открива газопровода ТАНАП в Турция . 6| 5370 |10.06.2018 Борисов отива в Турция за откриване на газопровод . 9| 6999 |08.06.2018 Борисов се кара с депутати за рейтинга на Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads