Реклама / Ads
0| 4036 |05.03.2020 НОВИНИ

Грипът продължава да настъпва, още няма доказан случай на коронавирус

.
Източник: БГНЕС
Отрицателни са всички проби за коронавирус, направени през последното денонощие в страната.
 

Грипът  обаче обаче продължава да настъпва. Втората вълна за сезона доведе до обявяването на грипна епидемия в Бургаска област и в Община Варна. От днес в грипна ваканция излизат и учениците от Русенска, Старозагорска и Софийска област, съобщи БНТ.

 

До края на седмицата ще почиват и децата в Бургаско, Пернишко и Шуменско. Частична грипна ваканция е обявена още в общините Благоевград, Петрич и Сандански.

Не се учи и във Варна, Бяла и Провадия. До края на седмицата ще почиват и по няколко училища в други 6 области на страната (Габрово, Пловдив, Добрич, Силистра, Кърджали и Смолян).

 

Броят на починалите от коронавируса в континентален Китай надхвърли 3000, след като властите днес съобщиха за нови 31 смъртни случая, предадоха Франс прес и ТАСС.

Най-малко 3012 станаха жертвите на коронавируса в Китай /без да се броят Хонконг и Макао/ от избухването на епидемията през декември в град Ухан, столица на централната провинция Хубей. Повечето от смъртните случаи /2305/ са регистрирани в Ухан, допълва Новини. бг.


През последното денонощие в Китай са потвърдени 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден /119/, с което общият им брой достигна 80 409, уточниха здравните власти. Само пет нови случая са регистрирани извън Хубей.
Над 52 хиляди души са оздравели и са изписани от болниците.

В Пекин броят на заразените достигна 418, от тях 297 са оздравели, а осем са починали. Според последните официални данни под наблюдение в страната се намират над 32, 8 хиляди жители, които са контактували със заразени.

 

Словения потвърди първия случай на коронавирус, съобщи Ройтерс, като се позовава на здравното министерство на страната. Пациентът е пътувал до Словения от Мароко през съседна Италия и сега е болница в Любляна, предаде словенската осведомителна агенция СТА. Досега в Словения са направени 352 теста за коронавирус.

 

Испания съобщи вчера за втори смъртен случай в резултат на епидемията от новия коронавирус, съобщи Франс прес. Става дума за 82-годишен мъж, който е страдал от хронични болести, уточниха властите на автономната област Страната на баските.

В цяла Испания са потвърдени 200 случая на коронавирус, съобщи министерството на здравеопазването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3834 |05.03.2020 Продължава и днес да вали . 2| 3936 |02.03.2020 Протестът на медици продължава и днес . 0| 3845 |02.03.2020 Пролетта настъпва, до 21 градуса днес . 1| 4149 |01.03.2020 Хиляди бежанци продължават да са блокирани на ничията земя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads