Реклама / Ads
1| 4475 |29.04.2016 НОВИНИ

Гришо победи Весели и се класира за полуфиналите в Истанбул

.
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Истанбул след убедителна победа над чеха Иржи Весели с 2:0 сета (7:6, 6:1). Той стигна до предпоследното стъпало, след като показа едновременно и характер в трудните моменти и концентрация, пише Gong.bg.
 

Това беше вторият мач помежду им досега. В първия тенисистът ни надделя с 2:0 сета, като това се случи през април 2014 г. на турнира в Букурещ. Впоследствие нашето момче спечели и титлата в Румъния, което изглежда като добро предзнаменование и за Турция. 

 

Проблемите на първата ни ракета бяха само в първия сет. Тогава двамата започнаха равностойно и разчитаха изключително на силните си сервиси. Затова, когато Весели взе подаването на българина в шестия гейм, а после го затвърди при 5:2, нещата изглеждаха невероятно трудни за нашата звезда. 

 

Но точно тогава Димитров показа непоколебим характер. Той първо взе сервис-гейма си, а после в последната си възможност успя да пробие подаването на чеха. Това явно разколеба съперника му, защото мачът навлезе в тайбрек. 

 

От там нататък на корта имаше само един играч. Гришо стъжни Весели в тайбрека, след като го спечели със 7:1. Във втория сет нашето момче летеше на червената настилка и след два пробива и непоколебима игра спечели с 6:1 и затвори мача. 

 

На полуфиналите Григор Димитров чака победителя от мача между Марсел Гранойерс и третия поставен в схемата Иво Карлович. Тази битка ще бъде на корта в събота. 

 

Тази победа за Григор е много ценна, защото идва срещу съперник в страхотна форма. Чехът е единият от двамата тенисисти, победили световния номер едно Новак Джокович от началото на годината, като това се случи в Монте Карло по-рано този месец. А такъв тенисист не може да се подценява.

 

С класирането си за тази фаза, първата ни ракета защити точките си от миналата година, когато отпадна на полуфиналите от Пабло Куевас. Така оттук-нататък той само може да добавя точки. А другият полуфинал ще изправи един срещу друг аржентинците Диего Шварцман и Федерико Делбонис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4542 |21.04.2016 Гришо стана почетен гражданин на Хасково . 0| 9232 |20.04.2016 Н. Цонев за Фрог: Цветанов победи Борисов с промяната в Изборния кодекс . 0| 4501 |29.03.2016 Страхотно! Гришо победи втория в света Анди Мъри! . 0| 5224 |28.03.2016 И. Веселинов за Фрог: Таксиджиите трудно вече ще укриват печалби и данъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads