Реклама / Ads
37| 6706 |30.03.2011 НОВИНИ

Хр. Грозев: Устроиха корпоративно превземане на вестниците

.
Христо Грозев
Това се нарича рейдерство и досега се правеше в Русия и Украйна рано сутрин; постепенно ни стесняваха фунията, отказаха ни и достъп до сградата, каза единият партньор.
 

Това, което видяхме в неделя, беше корпоративно превземане, не сме свикнали да го виждаме у нас, но го има в Русия и Украйна, където става рано сутрин, обяви днес в Гореща точка по ТВ 7 Христо Грозев. У нас това станало в неделя и се наричало рейдерство.

Най-важното е журналистите да продължат да работят спокойно. За да стане тази сделка, аз и партньорите ми поехме дългосрочни ангажименти, че ще контролираме и ще бъдем спирачки, т.е. че ще останем в сделката. За нас нямаше друга алтернатива, освен да участваме в управлението дългосрочно, а през тези месеци все по-малко имахме достъп до текущите дела на фирмата. Стесняването на фунията приключи, когато ни беше отказан достъп и до сградата. През миналата седмица решихме, че това не може да продължава повече, поискахме съучастие в управлението и в неделя ни отговориха по този начин, обясни Грозев. Той до последния момент се надявал да разреши конфликта с мирни преговори.

Съдружникът фон Хабсбург категорично казал, че не би влязъл в сделката, ако участието му бъде сведено само до финансово инвеститорство, разказа Грозев.

Николай Бареков пък каза, че провел дълъг разговор с другата страна в скандала, Любомир Павлов.

Frognews.bg напомня, че вчера стана ясно как собствениците на най-голямата вестникарска група в България са в конфликт помежду си. 83% от "Медийна група България холдинг" (фирмата, притежаваща "Труд", "24 часа", "168 часа" и още няколко издания) били прехвърлени на името на Огнян Донев и Любомир Павлов, а сделката станала без знанието на другия партньор в проекта, който доскоро държеше 53% от пресгрупата. Като узнал за извършената продажба, представителят на фирмата Христо Грозев поискал на следващия ден да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8391 |30.03.2011 Стефан Петров - заподозрян за втори грабеж . 49| 5701 |30.03.2011 П. Москов - кандидат-кмет на десните? . 13| 5424 |30.03.2011 Лечков: Залагам и двата си хотела, че няма да ме осъдят . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads