Реклама / Ads
12| 8187 |19.10.2011 НОВИНИ

Хр. Грозев вече е втори управител на "Медийна група България-Холдинг " ООД

.
Вече всеки документ, свързан с разпореждане на собствеността, трябва да носи подписите на Любомир Павлов и Христо Грозев. Самия той подал иска съдия-изпълнител да запорира имуществото на медийната група.
 

Особеният представител няма право да се меси в оперативното управление на "Медийна група България", не може да блокира решения на Павлов и Донев в тази връзка, но може да се намесва, когато те искат да се разпоредят с имущество. Според адвокатите на Донев и Павлов обаче, действието на решението на СГС влиза в сила, след като е вписано в Търговския регистър. В 10 часа те се обжалвали решението пред Апелативния съд, съобщи БЛИЦ.

Бизнесменът Христо Грозев е подал иска
съдия-изпълнител да запорира имуществото на медийната група "България", издаваща вестниците "Труд" и "24 часа", коментира самият той пред БЛИЦ. "Освен съдебния спор за собствеността имаме наказателно дело, заведено срещу адвокат Стоян Николов, за неправомерно изтеглен кредит, срещу който е заложена собствеността на "24 часа" и "Труд". Водим и разследване за пране на пари, което е начална фаза. Сезирали сме следствието за "Ди енд Джи Асетс" - кипърска офшорка, свързана с Любомир Павлов", изреди Грозев.

Всъщност Грозев опитвал да стане особен попечител на холдинга и тъкмо опасността от промени в регистъра била причината Павлов и съдружникът му Огнян Донев да бавят изявленията си по скандала. Те спешно се съвещават с адвокатите си и обсъждат възможност за измъкване от положението. Павлов беше готов да говори в 13,00 часа, но след това пресконференцията беше отложена, за да се стигне до окончателното решение, като официални коментари ще има след 16,30 часа, когато търговският регистър приключва работа си за деня.



Няма пречка вестниците „Труд” и „24 часа” да излизат; днес просто бе наложен запор върху машините, които обаче нито са изнесени, нито са продадени, каза по-рано по БНР частният съдебен изпълнител Стоян Якимов. Той влезе в редакциите на „Труд” и „24 часа”, за да опише недвижимото имущество на изданията, за да не може да бъдат поставени в патримониума на ответното дружество, така че ако бъдат осъдени от взискателя, да не бъде разпродадено това имущество. Собствениците на  дружеството не могат да продават активите си, но могат да работят с тях, каза Якимов и добави, че машините били оставени за съхранение в дружеството, като техен представител е назначен за пазач.

Днешните действия са в съгласие с образувано изпълнително дело от „БГ приват инвест” срещу медийна група „България-холдинг” ООД по силата на обезпечителна заповед от Софийски градски съд, според която по бъдещ иск на „БГ приват инвест” са наложени обезпечителни мерки: възбрана върху недвижим имот, запор върху печатни машини, както и запор върху търговски марки, притежавани от медийната група.

 

Съгласно издадената заповед следва да бъдат описани и оценени печатните машини, което наложи и моето посещение в издателството на двата вестника. Имаше спънки в дейността ми в началото, затова се наложи да ми съдействат органи на МВР, каза Стоян Якимов.

 

Адвокатът на медийна група "България Холдинг" Даря Пенкова пък постави под въпрос автентичността на обезпечителната заповед. Според нея претенциите на инвеститора Христо Грозев са неоснователни, тъй като заповедта е издадена със съвсем друг молител, съобщи БЛИЦ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5048 |07.09.2011 С. Станишев: Калфин е с най-голям авторитет . 16| 5864 |31.08.2011 Втори сме по ръст на безработицата . 31| 9313 |26.07.2011 Цв. Цветанов: Хванат на летището е вторият заподозрян за убийството на Яна . 7| 4883 |19.07.2011 Втори автобус се обърна, няма жертви и тежко ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads