Реклама / Ads
6| 2592 |06.08.2024 НОВИНИ

Гвоздейков назначи нов шеф на Национална компания "Железопътна инфраструктура"

.
Стоян Стоянов
Служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков е назначил Стоян Стоянов за нов генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) до провеждането на конкурс. По закон генералният директор е и член на Управителния съвет на НКЖИ, уточняват от транспортното министерство.
 

Стоянов е представен от ведомството като експерт с над 30-годишен професионален опит в сферата на жп транспорта. През годините е заемал различни позиции в системата на железниците. В периода 2007 - 2021 г. е директор на поделение "Електроразпределение" към НКЖИ и управител на "Трен" ООД, което е дъщерно дружество на НКЖИ.


Стоян Стоянов има магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Притежава и магистратура по "Съобщителна и осигурителна техника и системи" от ВВТУ "Тодор Каблешков".


Стоянов заема мястото на Мария Генова. Тя беше назначена за генерален директор от Гвоздейков през септември миналата година, изкарвайки по-малко от 11 месеца на поста. Тогава той беше транспортен министър в редовното правителство с премиер Николай Денков.

 

Преди дни Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и на шефа на управителния съвет на НКЖИ заради занижен контрол на безопасността и зачестилите инциденти по жп инфраструктурата.


"Сегашното ръководство на НКЖИ многократно показа, че не може ефективно да управлява процесите в една от най-големите държавни компании в България", подчерта Гвоздейков.


По думите му има проблем с управлението на системите за безопасност на жп превозите. Според него отговорност трябва да понесат и служителите, които са ангажирани с експлоатацията на железопътния път и неговото състояние.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 41666 |06.08.2024 Александър Невзоров: Не пуснаха руския глупак на Олимпиадата, защото мирише и е махмурлия . 6| 5416 |06.08.2024 Проф. Николай Слатински: Много скоро Воюваща Украйна ще стане настояще за България. Не се съмнявайте в това! . 0| 2220 |06.08.2024 "Хизбула" е изстреляла дронове срещу военни цели в Северен Израел . 7| 3056 |06.08.2024 Външният министър на Литва: Без санкции за "обикновените руснаци" - та те убиват обикновени украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads