Реклама / Ads
3| 5245 |17.06.2024 НОВИНИ

Хампарцумян: Да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери

.
Левон Хампарцумян
„Най-честно като подход ще е трудна коалиция, в която се предполага да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери”. Това каза по повод евентуално бъдещо правителство финансистът Левон Хампарцумян.
 

Според Хампарцумян „няма никакво съмнение, че имаме нужда да наречем нещата с истинските им имена”.

 

„Най-честно като подход ще е трудна коалиция, в която се предполага да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери. А някакъв човек, който да събира поне минималното обществено доверие и да бъде компетентен поне в някаква област”, категоричен бе той в студиото на „Здравей, България”.






 Според социалния антрополог Харалан Александров "колективното съзнание е доста объркано и напоследък":

 

„Колективното съзнание е склонно към халюцинации  - по политически и климатични причини. Мисля, че високите температури помагат. Мисля, че не трябва да следваме колективното съзнание и неговите очаквания. Що се отнася до необходимостта да се състави коалиционно правителство – тя е очевидна. От управленска, икономическа и дори геополитическа гледна точка. Да се надяваме, че ще бъдат направени усилия и ще бъде постигнато възможното в тези трудни условия”, подчерта Александров.

 

По думите му „не виждам какво друго да бъде – или ще е коалиция, с ясно коалиционно споразумение, или ако всички се опитат да избягат от отговорност за пореден път – ще отидем на нови избори”. „Не изключвам и варианта с правителство на малцинството. Защото, ако не успее да събере подкрепа – по-добрият вариант, поне според мен, за Борисов и ГЕРБ – като партия победител, да направи правителство на малцинството и да покани всеки да го подкрепи. Тогава, разбира се, ще има плаващи мнозинства и пазарлъци и отново ще трябва да бъде обяснявано защо в името на обществото благо е допустим такъв компромис”, допълни той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2445 |17.06.2024 Светослав Малинов: На поканата за преговори от ГЕРБ ще се отзоват бъдещите партньори - ДПС и ИТН . 19| 2362 |17.06.2024 ГЕРБ покани всички партии на разговор, срещите започват още днес . 0| 2500 |17.06.2024 Байдън на Курбан байрам: Предложението на Израел към Хамас е най-добрият начин за край на насилието в Газа . 0| 20700 |17.06.2024 Киберексперт съветва да не публикуваме в интернет съдържание със свободен достъп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads