Реклама / Ads
64| 5433 |03.04.2013 НОВИНИ

Хампарцумян: Не се срамувам от петцифрената си заплата

.
У нас се създаде се впечатлението, че да имаш малко повече пари, е срамно.
 

В последните дни на парламента Искра Фидосова и Яне Янев казаха - ето, ние си отиваме, но ще направим така, че вие да сте лоши. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) - банкерът Левон Хампарцумян.

Припомняме, че вчера четирите национално представителни работодателски организации внесоха декларация, с която заявяват, че няма да участват срещата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Те се обявиха против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

"Подкрепяме усилията на служебното правителство да направи нещо за най-закъсалата част от обществото. Трябва да направим нещо, за да се подобрят нещата. Това, което ние правим, е да се съобразим със закона. Не спъваме работата на тристранката. Тя може да вземе решения и като двустранка. Да се надяваме, че ще бъде проявен разум и ще бъдат коригирани тези изисквания на закона", заяви Хампарцумян.

"В България има данъчна тайна. Това законово изискване е нездраво любопитство. Какви са тези севернокорейски работи? Заплатата ми не е шестцифрена, петцифрена е, достатъчно хубава. Аз си плащам данъците и с това приключва цялата работа. Ако някой се интересува от доходите ми, или да стане данъчен, или да ходим някъде другаде - В Беларус, в Северна Корея. Опитват се да ме накарат да се срамувам, че съм добре платен. Това, направено от десни политици е много парадоксално. Не се срамувам от доходите си, гордея се", каза още банкерът.

По думите му лошите кредити у нас напоследък са замръзнали. Няма ясна тенденция към намаляване, но няма и тенденция към растеж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5942 |23.10.2012 Хампарцумян: Банките са само изпълнители на закона . 20| 4885 |02.02.2012 Внукът Рашков: Срамувам се и съжалявам . 36| 5093 |09.04.2011 Л. Хампарцумян: Бедни сме, защото сме неефективни! . 3| 5314 |08.06.2010 Хърсев и Хампарцумян: Всеки с кредит е поел риск за плаваща лихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads