Реклама / Ads
12| 6413 |18.05.2012 НОВИНИ

Хамстера готвел убийството на шефа на СГС

.
Антон Петров - Хамстера
Седмица, след като ГДБОП показно задържа и състави предупредителни протоколи на подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера и несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, защото подготвяли убийството на висш антимафиот, Хамстерът отново бе доведен в службата днес, съобщава Mediapool.
 

 

Този път причина за импровизираната беседа на разследващите с Петров станала оперативна информация за негов конспиративен разговор, в който се обсъждал план за покушение срещу председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева.

 

Въпреки новите изключително тежки подозрения, които се "стовариха" върху Хамстера, той отново няма да бъде привлечен като обвиняем и за разлика от случая преди седмица, този път дори няма да престои и 24 часа в ареста. Вместо това антимафиотите са му съставили нов предупредителен протокол и са го освободили.

 

През последните десетина дни, откакто изчезнаха осъдените на по 5 години затвор за сформиране на банда за рекет и изнудване "братя" Галеви, МВР получи повече сигнали за подготовката на тежки престъпления от сочени за знакови фигури в ъндърграунда, отколкото за няколко години назад.

 

Серията от ювелирни удари на органите на реда по организираната престъпност започна с дългоочаквания арест на задочно обвинения като наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, който бе заключен от Интерпол в Дубай миналия четвъртък. Същия ден антимафиоти задържаха Хамстера и Митьо Очите, като се появи неофициална информация, че двамата готвели покушение срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Министър Цветан Цветанов обаче не я потвърди.

 

През тази седмица коефициентът на полезно действие на родните служби не спадна и в деня на откриването на 34-ата среща на началниците на столичните полиции от Европа в София, те "разкриха" нов заговор за убийство, този път на неизвестния бизнесмен Божин Божинов.

 

На следващия ден в сряда се оказа, че заловеният като поръчител черногорец, всъщност е сърбин, а заподозрените като негови съучастници трима арменци, нямали нищо общо със случая. Стана ясно и, че не ГДБОП е разкрила престъпния план, а наетият за килър ливанец разказал доброволно всичко на разследващите.

 

Часове по-късно МВР продължи да демонстрира последователната си безкомпромисна политика срещу криминалния контингент, арестувайки подсъдимия за пране на пари Евелин Банев-Брендо и осъдения в края на януари на 3 години затвор за валутно престъпление Петър Петров-Амигоса.

 

В четвъртък Цветанов изясни, че Банев бил обвинен в Швейцария за трафик на 10 тона кокаин и за пране на пари, но от прокуратурата заявиха, че нямат подобна информация, а просто искат налагането на постоянен арест на подсъдимия заради данни, получени в МВР, че Брендо се готвел да се укрие от правосъдието като Галеви.

 

По случая с Амигоса пък от прокуратуратурата уточниха, че всъщност той е бил заключен и приведен в Централния софийски затвор за изпълнение на присъдата си още на 9 май. Незнайно защо това обаче така и не било съобщено. Цветанов не пожела да коментира този въпрос.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8007 |18.05.2012 Очите, Хамстера и Брендо крадат бизнеса на Таки . 14| 6852 |16.05.2012 Сърбин поръчал убийството на бизнесмена Божинов . 19| 6933 |11.05.2012 Цветанов: Хамстера и Очите не са си говорили за кино и театър . 12| 7692 |10.05.2012 МВР закопча и Хамстера заради атентат срещу висш полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads