Реклама / Ads
0| 2933 |14.04.2022 НОВИНИ

И Харалан Александров с прозрение: ”Силите на промяната” ни вкарват в период на отчаяние

.
Харалан Александров
Самопровъзгласилите се сили на промяната се провалят много жалко, което е тъжно, защото ще ни в дълъг вкарат в период на отчаяние и апатия. Хората, които вярват в прогреса, ще бъдат отчаяни и обезкуражени. Целта им е да превземат, както Путин иска още един град. Т.е. - има още нещо да се доизчегърта, за да могат да се похвалят на следващите избори. Да кажат, че са унищожили още едно парче от омразното статукво”
 

Със сигурност имаме остра нужда от чувството за справедливост. Една от основните потребности е свързана със социалните неравенства. В момента имаме обедняване и това, което наричаме „статус на паника“. Съществуват обаче много ясни ядра, които искат нещо конкретно – да превземат правосъдието в България с цел да вземат власт. В момента имаме ясни доказателства, че правосъдната система е автономна и независима, има свои механизми на регулация и успява да даде до някаква степен отпор. Това управление се опитва да използва МВР с репресивна цел, но се провали жалко. Съдебната реформа може да се направи, ако имаме стабилно мнозинство и управляващи, които наистина искат да трансформират обществото и да го върнат в полето на развитието, а не на конфликта." Това заяви пред Нова Нюз социалният антрополог Харалан Александров.

 

„Политическите аргументи винаги взимат връх, когато се говори за тази материя. Като преподавател по Права на човек, ми беше трудно да убедя студентите, че е по-добре да останат виновни хора неосъдени, отколкото обратното – да бъдат осъдени невинни. Специализираната прокуратура и съд бяха създадени с политическото решение. Влизаме обаче в сферата на политика на обвиненията – когато политиците влизат в ролята на прокурори. Управляващите се държат като трибунал. Днес сме свидетели на регрес“, каза още Александров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3108 |06.04.2022 Прокуратурата ще проверява ремонт на Александровска болница по времето на Костадин Ангелов . 0| 3449 |03.04.2022 Доц. Харалан Александров: Обществото се намрази заради войната в Украйна . 0| 3285 |01.04.2022 Медици от Александровска протестираха заради допълнителните възнаграждения . 0| 3287 |01.04.2022 Проф. Александрова: Пандемията не е свършила, позволихме да сме в челната тройка по смъртност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads