Реклама / Ads
49| 16536 |11.07.2014 НОВИНИ

Хърсев и Каролев: Агенти на ДС бълват глупости за банките!

.
Емил Хърсев и Владимир Каролев
Хората не знаят какво става. когато една банка изпадне в такова състояние, регулаторът вкарва одитори, за да установят капиталова неадекватност, заяви по НТВ икономистът Владимир Каролев.
 

Одиторите сега изчисляват капиталовата дупка, а след това ще бъдат поканени инвеститорите да я попълнят. Ако това не стане, държавата ще я попълни, но това няма да има общо с бюджета, обясни той.

Сметката ще я платят акционерите в банката и онези, които евентуално биха купили банката, коментира финансистът Емил Хърсев.

Няма да пострада нито един от хората с депозити нито в тази, нито в друга банка. Друга банка мина през истински стрес тест, а не през симулиран. Срокът 21 юли едва ли ще се удължи, смята Каролев. Няма нужда, поясни той.

Банковите ни система е капитализирана и има резерви. Политиците да не говорят на тема банки и да не говорят глупости, призоваха и двамата.

Интервенционният ресурс не е разход, това не искат да разберат господа политиците и говорят глупости, каза Хърсев.

Ако има някой виновен, трябва да си плати сметката, каза още каролев, но успокои, че няма причина хората да се притесняват. Централната банка се държа много адекватно в тази ситуация, посочи и Хърсев и каза, че този факт бил потвърден и у нас, и от ЕК.

Това, че някой е нарушил правилата, не значи, че трябва да се нахвърляме върху органите за движение, направи сравнение Хърсев. Имаме класически рецидив на донос - двама агенти на ДС, единият агент Икономов (Румен Гечев, депутат от БСП) и агент Карамфил (Владимир Топенчаров-син) ходеха и даваха доноси, разказа Хърсев за съботно-неделната среща преди две седмици. Когато се обсъждат едни мерки, се обсъждат всички варианти - ирландски, исландски, кипърски, норвежки и пр. сценарий. Чудехме се какво да правим и как да дърпаме спирачката, а после се явяват някакви с нечестни доноси и бълват глупости, възмути се Хърсев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5095 |03.07.2014 Емил Хърсев: Банките се спасиха сами . 8| 5165 |30.06.2014 Каролев: Да има солидни глоби за всяване на паника в банковата система . 11| 6731 |28.06.2014 Каролев: Лъжа е, че България е пред фалит . 29| 8473 |25.06.2014 Емил Хърсев: Срещу КТБ е извършен атентат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads