Реклама / Ads
39| 5491 |13.03.2009 НОВИНИ

В Хасково властвал родово-общински строй с кмет олигарх

.
Депутатският тандем Яне Янев - Димитър Абаджиев ще огласи списък на кметовете феодали в страната и извършените от тях престъпления.
 
В град Хасково демокрацията е торпилирана, тя е заменена с родово-общински строй, ръководен от кмет феодал, който си служи с приомите на олигарсите. За това алармира пред Frognews.bg депутатът от партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев. Днес той е бил в района, за да се запознае с проблемите на хората и да провери изнесени от тях данни за корупция. Янев припомни, че преди време пръв е внесъл в ДАНС  и прокуратурата сигнали срещу допуснати закононарушения от кмета на града Георги Иванов, а вчера по време на срещата си с Петко Сертов се е интересувал до къде са стигнали проверките.
Хасково е близо до границата на Европейския съюз, но няма нищо общо с европейската политическа реалност, тук се управлява по законите на сицилианския картел,  каза депутатът. Днес на площада на града той е бил свидетел на грозна гледка. По нареждане на кмета и хората му били доведени роми от града и Димитровград, които срещу 40-50 лв. си деряли гърлата и защитавали модела на управление. Компания им правели и няколко чиновника от кметството, които пледирали в полза на шефа си, за да си запазят работните места. Срещу тях обаче били излезли  стотици граждани – лекари, учители, пенсионери, които директно атакували кметския екип с факти за корупция, далавери с имоти, облагодетестване на близки и роднини на градоначалника Георги Иванов. Яне Янев разкри, че е получил и заплахи за саморазправа, а кметът Георги Иванов, който се покри в Германия, се заканил да го съди, след като му падне депутатския имунитет.
Не се страхувам, битката ни продължава. Или мафията ще продължи, или ще има ред и законност, категоричен е депутатът. Той предупреди, че с колегата си Димитър Абаджиев подготвят и скоро ще огласят списък на кметовете феодали в стрнаната. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4957 |13.03.2009 Пътната агенция пуска търговете за „Тракия” с държавни пари . 20| 5056 |13.03.2009 Борисов и Цветанов си ипотекират имотите . 81| 5929 |13.03.2009 Стоян Ганев: На България й трябва политическа чистка . 10| 4901 |13.03.2009 Галеви рекетирали италианец, той не ги познава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads