Реклама / Ads
0| 2294 |26.07.2024 НОВИНИ

Хеликоптери Ми-17 и „Кугър" обливат складовете, машини влизат 24 часа след края на взривовете

.
Хеликоптер облива складовете в Елин Пелин
Започна обливането с хеликоптери в района на складовата база край Елин Пелин,но и те се съобразяват с безопасността, защото фойерверки продължават да летят. Машини може да влязат в складовете 24 часа след края на взривовете.
 

За да са в готовност да окажат помощ в преодоляването на последиците от инцидента, рано тази сутрин от авиобаза "Крумово" в авиобаза "Враждебна" кацнаха хеликоптер Ми-17 и хеликоптер „Кугър“, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

В момента ситуацията в склада е затихваща съобразно първоначалния момент, когато е възникнал инцидентът, посочи комисарят. Той съобщи, че все още има много пиротехнически изделия, които не са избухнали, а цикличността на взривовете продължава да е неравномерна, съобщава БТА.

 

„В момента не е целесъобразно да влиза жива сила, защото при задействане на пиротехниката започват да летят осколки във всички посоки“, коментира още комисар Желев.

 

По думите му районът е обезопасен от снощи съобразно количествата пиротехника в складовете, подадени от фирмата.

„Имаме склад, който е с количество, наподобяващо на досега гръмналото, целта ни е да го запазим в цялостния си вид, да не приеме взрива на останалите складове, където има летеж на фойерверки“, добави Кирил Желев.

 

Специалистът обясни, че когато спрат всякакви пушечни, визуални и звукови ефекти, ще може да се влезе в складовата база, но към момента не е целесъобразно използването на жива сила и дистанционно-управляема техника.

 

Желев допусна, че предвид метеоусловията и големите жеги, които идват, задействането на пиротехника и фойерверки може да продължи до края на седмицата, като това зависи и от обливането с вода. Той коментира, че в последните 15 години може би не е имало взрив на пиротехнически изделия у нас.

 

Комисарят съобщи още, че към момента се очаква да започне оглед на складовете на хранителната фирма, които са в близост, и са се запалили от задействаната пиротехника.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2365 |26.07.2024 Бойко Борисов тръпнел в очакване решението на Конституционния съд . 17| 2580 |26.07.2024 Вандалски атаки предизвикаха хаос в транспортната система на Франция в деня на откриването на Олимпиадата . 0| 3956 |26.07.2024 Загиналият в Елин Пелин е доцент Петър Шишков . 7| 72035 |26.07.2024 Важни новини за плащанията с карта в Билла, Лидл и Кауфланд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads