Реклама / Ads
30| 7107 |19.11.2018 НОВИНИ

Хиляди протестиращи викат ”Оставка” в различни градове на страната

.
Държавата ври и кипи от протести в цялата страна. Хиляди викат оставка в София, Варна, Хасково, Добрич, Благоевград и други градове. Преди минути беше блокиран Прохода на Републиката.
 

„Ножът е опрял до кокала. Не може да се живее в такава бедност“, коментираха недоволни хора от състоянието на страната.  Над 200 души преминават спонтанно по пешеходна пътека на Прохода. Искането е за оставка и по-добър живот.

Стотици млади хора стачкуват и в Благоевград. Шествието блокира основен булевард. То се насочва към сградата на МВР. Много протестиращи се оплакаха от полицейски произвол и насилие.

 

В Пловдив тази вечер също излязоха на протест. Жителите на града организират автошествие по централните улици и възлови кръстовища. Те се събират пред най-голямата спортна зала в града, откъдето ще тръгне и обиколката им с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.

 

Протестиращи се събраха на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те искат смяна на системата. Стигна се до ескалация на напрежението между протестиращи и полицаи и за кратко затвориха пътя. 

 

Майките на деца с увреждания също са под прозорците на властта. Те обясниха, че ще бъдат на улицата докато оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана. Те напомниха, че ще продължат борбата до приемането на законите, гарантиращи нормален начин на живот на хората със здравословни проблеми.

 

Протестиращите в София са блокирали булеварда пред Министерски съвет. Хората казват, че са от различни градове на страната, защото животът им е станал непоносим заради бедността и ниските доходи. Протестиращите твърдят,че са се организирали в социалните мрежи. Полицейското присъствие е засилено.

 

Протестиращи блокираха и международният път Е-79 за и от „Дунав мост 2”. Образувала се е километрична колона от превозни средства. Хората се събраха на изхода на Монтана в посока Враца и застанаха на пътя. Те се заричат, че ще останат там до утре сутринта. Настояват за оставка на правителството и по-ниски цени на горивата.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6911 |18.11.2018 Протестиращи се обединяват за общи действия . 27| 9059 |18.11.2018 Протестиращи от цялата страна затварят пътища и гранични пунктове . 3| 4556 |16.11.2018 Младеж стреля по протестиращите в Перник, избяга и се блъсна в друга кола . 11| 4566 |15.11.2018 Депутат от "патриотите" нарече протестиращи ”лумпени и мутри”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads