Реклама / Ads
28| 8126 |10.08.2020 НОВИНИ

Ден 33: Започва нова седмица на антиправителствените протести /видео и снимки/

.
Източник: БГНЕС
33-ти пореден ден граждани излизат на площадите, за да поискат оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Демонстрантите отново очакват и полицейски действия срещу двата палаткови лагера на Орлов мост и пред Министерски съвет.
 

Всичко за протестите може да видите в ПРОТЕСТИ.

 

21:30

Множеството се отправи на поход към Орловград.

 

 

20:50

"От утре в цялата страна ще бъде направена акция по блокиране на всички магистрали и всички КППТ-та. Отново е блокираното и кръстовището на Софийския университет.", това обяви адв. Николай Хаджигенов. Той обясни, че днешното преместване на палатките на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" е била жест на добра воля и с надежда да се чуят решенията на премиера Бойко Борисов. Плануваните акции за утре са в отговор на неговото мълчание и упорития му отказ да подаде оставка.

 

Гражданско недоволство продължава и в други градове в страната днес, информира БНТ.

РУСЕ - С протестно шествие по улица „Борисова" русенци за пореден път изразиха недоволството си. Те призоваха за оставки и напомниха, че вече месец настояват за промяна.

 

БУРГАС - Недоволните в Бургас се събраха пред сградата на Общината. Те изградиха малка грамада с камъни от плажа край Росенец, където е лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. След това протестиращите преминаха в шествие и блокираха движението на няколко ключови кръстовища в града.

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО - Протестиращи се събраха тази вечер и пред паметника "Майка България" във Велико Търново. Протестът и тук прерасна в шествие, което стигна до съдебната палата. Там недоволните хвърляха памперси.

 

ПЛОВДИВ - В Пловдив граждани отново излязоха на протест. Със знамена, транспаранти и плакати хората се опитваха да ангажират вниманието на минувачите по Главната улица на центъра на града. Гражданското недоволство не предизвика конфликти и ескалация на напрежение.

 

 

20:20

На тротоара пред Министерски съвет протестиращите оставиха много книги за управляващите с призив да си оправят речника и знанията.

 

 

Продължават антиправителствените протести на българи в чужбина под надслов "Не сте сами" наши сънародници организираха протести в няколко града в САЩ и Канада. Демонстрации имаше в Бостън, Чикаго, Ню Йорк, Торонто, Отава, Ванкувър и Монреал.

С лозунги "Чикаго е с вас" протестиращите от града, където е една от най-големите български общности зад граница, се събраха за втори път, за да покажат солидарност и да поискат промяна.  Протести вчера имаше и в няколко града в различни европейски държави.

 

19:00

За поредна вечер в недоволни граждани се събраха на "Триъгълника на властта" в столицата. Ситуацията пред Министерския съвет и на „Орлов мост” е спокойна. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор.

 

18:30

Недоволни се събират и пред Съдебната палата. Те настояват за оставката на главния прокурор. Протестиращи оставят послания и призиви за оставка към главния прокурор Иван Гешев на специално монтирани за целта табла пред Съдебната палата.

Акцията е озаглавена „Масова оперативка за Гешев”. Гражданите изброяват скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.


.
Снимка: БГНЕС

 

По рано днес майките на деца с увреждания взеха решение да преместят палатковия си лагер от Софийския университет пред Министерски съвет. Така кръстовището пред СУ бе освободено и движението по него възстановено.

 

След вчерашната обяда на премиера Бойко Борисов, че е време за решения днес всички очакваха от него да обяви какво е решил в отговор на нестихващите призиви за оставката му. Вместо това той за пореден път се изрепчи на питащите го журналисти с думите, е и той искал оставката на президента Румен Радев. Както снимката с внуците му от вчера, така и реакцията му от днес предизвикаха множество коментари и негативни реакции. Борисов днес отново е на обход с джипа си. Този път инспектира гасенето на пожарите при границата с Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 33631 |10.08.2020 Властта реши: Започва тотално гонение на опозицията . 2| 4587 |10.08.2020 Седмицата започва със слънчев и горещ понеделник . 28| 9217 |09.08.2020 Саша Безуханова: Българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки . 0| 4752 |09.08.2020 Денят започва със слънце, но завършва с облаци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads